preskoči na sadržaj

Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice

 

U Srednjoj školi Isidora Kršnjavoga Našice 14. travnja 2018. održana je 8. geometrijska škola Stanka Bilinskog. Dobila je ime po akademiku i matematičaru dr. sc. Stanku Bilinskom, rođenom u Našicama 22. travnja 1909. godine. Osnovana je 16. travnja 2011. u SŠ Isidora Kršnjavoga Našice u svrhu poticanja i proširivanja znanja iz geometrije te popularizacije matematičke znanosti. 

Organizator Geometrijske škole je SŠ Isidora Kršnjavoga Našice, a suorganizatori su Zavičajni muzej Našice i Udruga za hrvatsku povjesnicu Našice. Pokrovitelji škole su Grad Našice i dr. sc. Vanda Bilinski, kći Stanka Bilinskoga. Kao i prethodnih godina predstavnici organizatora skupa u školskoj aleji zavičajnika položili su cvijeće pred bistu Stanka Bilinskog.

U radu ovogodišnje škole  sudjelovalo je je 60ak učenika i 60ak nastavnika iz osnovnih i srednjih škola Osječko – baranjske županije. U uvodnom dijelu programa nastupili su učenici OGŠ ,, Kontesa Dora'' Našice – Lana Prišć i Luka Tomljanović uz glazbenu pratnju prof. Deana Koprija. Njihov nastup pratio je slikopis događanja s prošlogodišnje 7. Geometrijske škole.

     

Prigodnim govorom  nazočne su pozdravili ravnatelj prof. Željko Filjak, gradonačelnik grada Našica - gospodin Josip Miletić te prof. emeritus Radoslav Galić s FERIT-a u Osijeku čime je ovogodišnja Geometrijska škola i službeno otvorena.

     

U radnom dijelu prijepodneva održana su dva stručna predavanja za nastavnike, a za učenike tri radionice i nagradni kviz GeomeTrivia u formi Pub kviza.

Predavanje na temu Cevain teorem s primjenom na točke trokuta održala je dr. sc. Helena Koncul s Građevinskog fakulteta u Zgrebu, a Renata Pintar, prof. mentor iz Srednje škole Isidora Kršnjavoga Našice predavanje na temu Rotacijska simetrija.

     

Za učenike su organiziranje tri radionice:

  • Dijagonale mnogokuta - rad s koncem na stiroporu, koju je vodila Branka Burazer prof. savjetnik iz Osnovne škole Dore Pejačević Našice

     

  • Škare, papir, naranča - radionica za učenike osnovnih škola koju su vodile Nikolina Jakovljević i Marija Wolf Drozdek iz Srednje škole Isidora Kršnjavoga Našice

      

  • Kirigami – radionica za učenike srednjih škola, koju su vodile prof. mentorice Darija Lozić i Zrinka Amidžić iz Srednje škole Isidora Kršnjavoga Našice

      

Osim radionica, za učenike je organiziran i nagradni kviz GeomeTrivia u kojem se ispitivalo njihovo znanje geometrije. Kviz je vodila Barbara Knežević, prof. mentor iz Srednje škole Isidora Kršnjavoga Našice. Autorice pitanja su Barbara Knežević i Renata Pintar iz Srednje škole Isidora Kršnjavoga Našice te Marija Ivanković, prof. mentor iz Osnovne škole kralja Tomislava Našice. Pobjednice nagradnog kviza su učenice Sara Pavelik, Marta Bilić i Marta Plehandžić iz Srednje škole Isidora Kršnjavoga Našice.

       

 

U holu škole izloženi su radovi učenika osnovnih i srednjih škola koji su pristigli na natječaj Najljepša geometrijska slika. Izložbu su postavile profesorice Zrinka Amidžić i Darija Lozić.

Prvo mjesto osvojila je Dorotea Bošnjak, učenica III. gimnazije Osijek,  drugo mjesto osvojila je Marta Tilmanučenica Gimnazije A. G. Matoša iz Đakova, a  treće mjesto dijele Petra Dundović, 8. C OŠ Kralja Tomislava i Nikolina Šarčević, Gimnazija A. G. Matoša. Učenici su nagrađeni prigodnim poklonima. Nagrade im je uručila dr. Vanda Bilinski.

       

                 1. mjesto                                        2. mjesto

                                

   

                                            3. mjesto

 

Po završetku radnog dijela ravnatelj je uručio poklone ovogodišnjim predavačima koji su iznijeli svoje dojmove o sudjelovanju na ovogodišnjoj Geometrijskoj školi.

   

   

U završnom dijelu programa posebne zahvale dobili su učenici 4. razreda prirodoslovno - matematičke gimnazije Srednje škole Isidora Kršnjavoga Našice, Luis Šafar – za izradu službene mrežne stranice Geometrijske škole i Stela Perković – za dizajn priznanja sudionicima ovogodišnje Geometrijske škole.

Skup je završen zajedničkim ručkom  koji su pripremili učenici ugostiteljske struke, uz stručno vodstvo učitelja Marice Canecki, Jerka Amidžića, Stanislava Vinkovića i Ane Mirković.

 Program je vodila profesorica Nikolina Jakovljević.


Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Školski godišnjak
Termini informacija
Promocija zanimanja
Erasmus+
Školski digitalni list

     TheLibar

 

 

 

E-DNEVNIK

  

E - DNEVNIK
Korisni linkovi
Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice / A. Cesarca 20, HR-31500 Našice / ss-ikrsnjavoga-nasice.skole.hr / ured@ss-ikrsnjavoga-nasice.skole.hr
preskoči na navigaciju