preskoči na sadržaj

Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice

 

Prvi predavači Geometrijske škole Stanka Bilinskog bili su naši dragi sveučilišni profesori : gospođa dr. Margita Pavleković sa Učiteljskog fakulteta Osijek i gospodin dr. Mirko Polonijo sa Prirodoslovno- matematičkog fakulteta Zagreb.

Gost Geometrijske škole bila je gospođa dr.Vanda Bilinski, kćerka dr. Bilinskog, koja je i svojim novčanim prilogom pomogla realizaciju ovog događaja.

             

             Program se sastojao od dva dijela: svečanog i radnog. Svečani dio programa započet je u dvorani SŠ himnom Lijepa naša, a potom kratkim glazbenim nastupom učenika Osnovne glazbene škole „kontesa Dora“ Našice, trio – gitare: Stela Perković, Lana Blažević i Karlo Vulić ( Bokerinijev menuet i Morenita, španjolska narodna pjesma), koje je pripremila nastavnica Ivana Nikolin. Glazbene minute bile su popraćene ulomkom iz pjesme IZLAZ, Danice Bartulović, iz 1953.god.

 

Sudionicima su se prigodnim riječima obratili: ravnatelj SŠ Željko Filjak, gradonačelnik Krešimir Žagar  te  župnik i gvardijan fra Dragutin Bedeničić. Vezano uz svečani dio programa dr. Polonijo je održao predavanje na temu Višedimenzionalni prostori. Nakon toga je održana pauza od pola sata predviđena za doručak i odmor. Doručak su osmislili učenici i stručni učitelji ugostiteljske struke naše srednje škole.

U drugom, radnom, dijelu programa učenici su imali dvije radionice, a profesori su u isto vrijeme imali Županijski aktiv matematičara, koji je vodio prof. savjetnik Stjepan Gardlik.. Tako, dok je prvu radionicu za učenike držala dr. Pavleković, dr. Polonijo je nastavio s profesorima o višedimenzionalnim prostorima. Nakon toga je dr. Pavleković održala profesorima predavanje na temu Ishodi učenja u nastavi geometrije, a dr. Polonijo radionicu za učenike. Iza dva puna sata rada svi sudionici su se ponovo našli u dvorani.

Ocjenjivačka komisija za najbolji logo Geometrijske škole u sastavu: Darija Lozić, prof. matematike i fizike, Renata Pintar, prof. matematike i informatike i Andreja Rom, prof. likovne umjetnosti, prezentirala je najbolje radove učenika i odlučila da je prvo mjesto za logo Geometrijske škole osvojio učenik 5. r. OŠ Dore Pejačević Našice, Ivan Poljak. Nagradu mu je uručila dr. Bilinski. Isto tako nagrađen je i najuspješniji učenik 4. razreda prirodoslovno – matematičke gimnazije Davor Devald, koji je i ove godine sudionik državnih natjecanja iz predmeta matematike, informatike i hrvatskog jezika.

Na kraju programa učenici su uspješno prezentirali svoje zadatke i rješenja s radionica i tako još jednom potvrdili ljubav prema geometriji i time svima probudili nadu da će se odazvati  i sljedeće godine na Geometrijsku školu. Svim sudionicima, predavačima i gostima uručena su priznanja i zahvalnice s otisnutim logom Geometrijske škole. Pri samom završetku programa predavači su se s nekoliko riječi osvrnuli na rad i uputili riječi ohrabrenja za ovakav susret i u travnju sljedeće godine.

U radu Geometrijske škole sudjelovalo je 30 učenika i 50 nastavnika.

Program su osmislili i vodili profesori matematike i fizike Ivica i Lidija Gerendaj.

Više fotografija pogledajte u Galeriji slika.


Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Školski godišnjak
Termini informacija
Promocija zanimanja
Erasmus+
Školski digitalni list

     TheLibar

 

 

 

E-DNEVNIK

  

E - DNEVNIK
Korisni linkovi
Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice / A. Cesarca 20, HR-31500 Našice / ss-ikrsnjavoga-nasice.skole.hr / ured@ss-ikrsnjavoga-nasice.skole.hr
preskoči na navigaciju