preskoči na sadržaj

Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice

 

IV. GEOMETRIJSKA ŠKOLA STANKA BILINSKOG

Našice, 12. travnja 2014.

    Kako bi se poticalo napredovanje darovitih učenika i usavršavanje njihovih nastavnika, u SŠ Isidora Kršnjavoga u Našicama, koja je i organizator, održana je 12. travnja 2014. IV. Geometrijska škola Stanka Bilinskog. Suorganizatori su Zavičajni muzej Našice i Udruga za hrvatsku povjesnicu Našice.

Tom prigodom školskoj aleji zavičajnika pred bistu Stanka Bilinskog položeno je cvijeće, koje su položili predstavnici organizatora.

Nakon himne Lijepa naša uslijedio je slikopis sjećanja na prošlogodišnju Geometrijsku školu, uz instrumentalnu pratnju učenika Osnovne glazbene škole „ Kontesa Dora“ Našice. Nastupili su učenici: Leonardo Marinović na harmonici,Ejla Plemeniti na klarinetu i Jana Krajačić na rogu. Pratnja na klaviru bila je profesorica Darija Vlajnić. Učenike su pripremili profesori mentori Marijan Slakić, Ivan Krajačić i Teodor Sucala Matei. Pozdravnu riječ u ime organizatora i suorganizatora Geometrijske škole uputili su ravnatelj SŠ Isidora Kršnjavoga Našice Željko Filjak, prof. i predsjednik Županijskog vijeća matematičara Stjepan Gardlik, prof. savjetnik. Tom prigodom je iskazana zahvalnost gospođi dr. Vandi Bilinski za financijsku pomoć koju je donirala za Geometrijsku školu.

U nastavku predstavljeni su predavači ovogodišnje Geometrijske škole dr. sc. Julije Jakšetić s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta te Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu i dr.sc. Kristian Sabo s Odjela za matematiku Sveučilišta u Osijeku.

Nakon polusatnog svečanog dijela razdvojili su se učenici i profesori. Predavači su održali dvije radionice za učenike. Prvi radionicu s učenicima pod nazivomNeki geometrijski optimizacijski problemi održao je dr. Kristian Sabo, a drugu radionicu pod nazivom Teorem o popločavanju i Hipokratovi mjeseci održao je dr. Julije Jakšetić.

Za profesore su održana dva predavanja: Dokazi bez riječi, dr. Julije Jakšetić  iFunkcija udaljenosti i odgovarajuća geometrija, dr Kristian Sabo.

U pauzi, između dviju radionica i predavanja, učenici i stručni učitelji ugostiteljske struke škole domaćina pripremili su doručak za sve sudionike.

U završnom dijelu rada Geometrijske škole radove, koje su učenici donijeli kao riješeni nagradni zadatak su pregledali i ocijenili predavači i profesori Županijskih aktiva. Najbolje radove su napravili učenici: 1. Martin Marenjak, Sandra Pastva i Karlo Patila iz OŠ Ivan Brnjik Slovak Jelisavac, 2. Zvonimir Špoljarić i Davor Jusufović iz OŠ Ivan Goran Kovačić Zdenci i 3Selma Stiipanović iz SŠ Isidora Kršnjavoga Našice. Za uložen trud učenici su nagrađeni knjigama, majicama i kapama s logom Geometrijske škole te USB stikom. Utješne nagrade za svoje radove dobili su učenici Božica Pleša i Tamara Gubeljak Iz SŠ Isidora Kršnjavoga Našice te Karlo Silađi i Tina Marie Rexmann iz OŠ kralja Tomislava Našice. Nagrade učenicima uručila je dr.sc. Vanda Bilinski. Pohvaljeni  su svi učenici zbog truda koji su uložili tijekom radionica.  Svi sudionici Geometrijske škole dobili su priznanje za sudjelovanje.

U radu Geometrijske škole sudjelovalo je oko 85 sudionika, od kojih je dio Županijskog aktiva matematičara srednjih škola i Županijskog aktiva matematičara osnovnih škola te učenici iz 11 osnovnih škola: Ladimirevci, Mirkovci, D. Miholjac, Đurđenovac, Podgorač, Jelisavac, Zdenci, Viljevo, Bizovac i Našice (2 škole), te 4 srednje škole: D. Miholjac, Valpovo, Đakovo i Našice.

Na kraju Programa predavači dr. Julije Jakšetić i dr. Kristian Sabo uputili su svim sudionicima i organizatoru poticajne riječi za daljnji rad Geometrijske škole.

Informatičku pomoć pružile su  Renata Pintar, prof. i  Barbara Knežević, prof.. Program su osmislili i vodili Ivica Gerendaj, prof. i Lidija Gerendaj, prof.

                                                                                           Lidija Gerendaj, prof.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Školski godišnjak
Termini informacija
Promocija zanimanja
Erasmus+
Školski digitalni list

     TheLibar

 

 

 

E-DNEVNIK

  

E - DNEVNIK
Korisni linkovi
Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice / A. Cesarca 20, HR-31500 Našice / ss-ikrsnjavoga-nasice.skole.hr / ured@ss-ikrsnjavoga-nasice.skole.hr
preskoči na navigaciju