preskoči na sadržaj

Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice

U novu školsku godinu s novim projektom!

Srednja škola Isidora Kršnjavoga u Našicama sudjelovat će u Erasmus K2 projektu naziva Lernen mit Spass – Unterrichtem mit modernen Lernmethoden (Learning with fun – teaching with modern learning methods) Tema projekta su moderne metode poučavanja.

Iznos financijske potpore za projekt je 143560 eura, od toga za našu školu 26642 eura.

Koordinator projekta je Poljska, a sudjeluju još Španjolska, Italija i Mađarska.

Projekt će trajati dvije godine, od 1.9.2019. do 31.8.2021. Tijekom dvije godine planirano je sedam mobilnosti, od kojih su dvije predviđene samo za profesore, a pet mobilnosti za profesore i učenike. Na te mobilnosti će ići po dva profesora i četiri učenika.

       Glavni ciljevi ovog projekta su: poticanje učenika na učenje i korištenje njemačkog jezika, upoznavanje novih metoda poučavanja i digitalnih alata, te upoznavanja drugih zemalja i njihovih školskih sustava.

        Svaka mobilnost sadrži tri modula: upoznavanje i predstavljanje škole i grada, radionice za učenike i profesore te upoznavanje kulturnih spomenika u okolici.

       Sudjelovanje u ovom međunarodnom projektu će svakako doprinijeti razvoju europske dimenzije naše škole. Koordinatorica projekta je Mirjana Rajić, profesor savjetnik njemačkog jezika.

Mirjana Rajić, prof. savjetnica

 

Učenje njemačkog sa zadovoljstvom? Moguće je!

Između 4. i 8. listopada 2019. profesorice stranih jezika Mirjana Rajić i Adrijana Rajić sudjelovale su na stručnom usavršavanju u sklopu Erasmus+ projekta „Lernen mit Spaß – Unterrichten mit modernen Lernmethoden“ (Učenje sa zadovoljstvom – poučavanje suvremenim metodama učenja). Domaćini ovog skupa su bili Španjolci, a sudjelovale su i ostale zemlje partneri iz Italije, Poljske i Mađarske sa po dva predstavnika iz reda nastavnika i stručnog osoblja.

Tijekom susreta Mirjana Rajić, prof. savjetnica njemačkoga jezika održala je predavanje i radionicu na temu „WebQuest u nastavi stranih jezika“, a Adrijana Rajić, prof. mentor podijelila je s kolegama svoja iskustva kroz predavanje i radionicu na temu „Primjeri dobre prakse“

U školi domaćina IES AS Legoas u gradu Ourense profesorice su također sudjelovale u nastavi njemačkoga jezika, posjetile državnu školu za učenje stranih jezika gdje se poučava njemački te su s koordinatoricama projekta dogovorile detalje predstojećih aktivnosti i utvrdile datume ostalih mobilnosti.

Mobilnost je osim rada u samoj školi uključivala i obilaske kulturno-povijesnih znamenitosti grada i okolice.

Mirjana Rajić, prof. savjetnik


Termini informacija
Erasmus+
 

 

 

E-DNEVNIK

  

E - DNEVNIK
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Korisni linkovi
 

 

 

Kalendar
« Siječanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice / A. Cesarca 20, HR-31500 Našice / ss-ikrsnjavoga-nasice.skole.hr / ured@ss-ikrsnjavoga-nasice.skole.hr
preskoči na navigaciju