preskoči na sadržaj

Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice

U novu školsku godinu s novim projektom!

Srednja škola Isidora Kršnjavoga u Našicama sudjelovat će u Erasmus K2 projektu naziva Lernen mit Spass – Unterrichtem mit modernen Lernmethoden (Learning with fun – teaching with modern learning methods) Tema projekta su moderne metode poučavanja.

Iznos financijske potpore za projekt je 143560 eura, od toga za našu školu 26642 eura.

Koordinator projekta je Poljska, a sudjeluju još Španjolska, Italija i Mađarska.

Projekt će trajati dvije godine, od 1.9.2019. do 31.8.2021. Tijekom dvije godine planirano je sedam mobilnosti, od kojih su dvije predviđene samo za profesore, a pet mobilnosti za profesore i učenike. Na te mobilnosti će ići po dva profesora i četiri učenika.

       Glavni ciljevi ovog projekta su: poticanje učenika na učenje i korištenje njemačkog jezika, upoznavanje novih metoda poučavanja i digitalnih alata, te upoznavanja drugih zemalja i njihovih školskih sustava.

        Svaka mobilnost sadrži tri modula: upoznavanje i predstavljanje škole i grada, radionice za učenike i profesore te upoznavanje kulturnih spomenika u okolici.

       Sudjelovanje u ovom međunarodnom projektu će svakako doprinijeti razvoju europske dimenzije naše škole. Koordinatorica projekta je Mirjana Rajić, profesor savjetnik njemačkog jezika.

https://lagoasalemanerasmus19-21.blogspot.com/

Mirjana Rajić, prof. savjetnica

 

Učenje njemačkog sa zadovoljstvom? Moguće je!

Između 4. i 8. listopada 2019. profesorice stranih jezika Mirjana Rajić i Adrijana Rajić sudjelovale su na stručnom usavršavanju u sklopu Erasmus+ projekta „Lernen mit Spaß – Unterrichten mit modernen Lernmethoden“ (Učenje sa zadovoljstvom – poučavanje suvremenim metodama učenja). Domaćini ovog skupa su bili Španjolci, a sudjelovale su i ostale zemlje partneri iz Italije, Poljske i Mađarske sa po dva predstavnika iz reda nastavnika i stručnog osoblja.

Tijekom susreta Mirjana Rajić, prof. savjetnica njemačkoga jezika održala je predavanje i radionicu na temu „WebQuest u nastavi stranih jezika“, a Adrijana Rajić, prof. mentor podijelila je s kolegama svoja iskustva kroz predavanje i radionicu na temu „Primjeri dobre prakse“

U školi domaćina IES AS Legoas u gradu Ourense profesorice su također sudjelovale u nastavi njemačkoga jezika, posjetile državnu školu za učenje stranih jezika gdje se poučava njemački te su s koordinatoricama projekta dogovorile detalje predstojećih aktivnosti i utvrdile datume ostalih mobilnosti.

Mobilnost je osim rada u samoj školi uključivala i obilaske kulturno-povijesnih znamenitosti grada i okolice.

Mirjana Rajić, prof. savjetnik


Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Školski godišnjak
Termini informacija
Promocija zanimanja
Erasmus+
Školski digitalni list

     TheLibar

 

 

 

E-DNEVNIK

  

E - DNEVNIK
Korisni linkovi
Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice / A. Cesarca 20, HR-31500 Našice / ss-ikrsnjavoga-nasice.skole.hr / ured@ss-ikrsnjavoga-nasice.skole.hr
preskoči na navigaciju