preskoči na sadržaj

Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice

 

U Srednjoj školi Isidora Kršnjavoga Našice 6. travnja 2019. održana je 9. geometrijska škola Stanka Bilinskog. Dobila je ime po akademiku i matematičaru dr. sc. Stanku Bilinskom, rođenom u Našicama 22. travnja 1909. godine. Osnovana je 16. travnja 2011. u SŠ Isidora Kršnjavoga Našice u svrhu poticanja i proširivanja znanja iz geometrije te popularizacije matematičke znanosti. 

Organizator Geometrijske škole je SŠ Isidora Kršnjavoga Našice, a suorganizatori su Zavičajni muzej Našice i Udruga za hrvatsku povjesnicu Našice. Pokrovitelji škole su Grad Našice i dr. sc. Vanda Bilinski, kći Stanka Bilinskoga. Kao i prethodnih godina predstavnici organizatora skupa u školskoj aleji zavičajnika položili su cvijeće pred bistu Stanka Bilinskog.

U radu ovogodišnje škole  sudjelovalo je je 50ak učenika i 30ak nastavnika iz osnovnih i srednjih škola Osječko – baranjske županije.

U uvodnom dijelu programa nastupili su učenici OGŠ ,, Kontesa Dora'' Našice. Učenik Gabriel Bračko na harmonici je izveo kompoziciju  F. Fugazza: Mačak i klupko vune, njegov mentor je prof. Novica Todić. Učenica Tereza Sabo na glasoviru je izvela 1.stavak  Allegro  iz Sonate W.A. Mozarta. Njena mentorica je prof. Sanja Vazdar. Učenica Lana Prišć na bisernici je izvela kompoziciju U šapatu vjetra koju je komponirao njen mentor prof. Dean Kopri koji je i pratio na glasoviru. Njihov nastup pratio je slikopis događanja s prošlogodišnje 8. Geometrijske škole.

Prigodnim govorom  nazočne je pozdravio ravnatelj prof. Željko Filjak čime je ovogodišnja Geometrijska škola i službeno otvorena.

U radnom dijelu prijepodneva održana su dva stručna predavanja za nastavnike, a za učenike četiri radionice.

Predavanje na temu Koja korist od lista papira održala je docdr. sc. Franka Miriam Brückler s Prirodoslovno – matematičkog fakulteta u Zgrebudr. sc.Ljiljana Primorac Gajčić s Odjela za matematiku iz Osijeka održala je predavanje na temu Kružnice u geometriji trokuta.

Za učenike su organizirane tri radionice:

  • Matematičke slagalice, koju je vodila dr. sc.Ljiljana Primorac Gajčić
  • Fleksagoni, koju se vodile Draženka Mikić, prof. i Tihana Weigand, prof. iz Srednje škole Valpovo (radinica je održana u dva termina)
  • Ravno, a zakrivljeno,  koju je vodila doc. dr. sc. Franka Miriam Brückler

U holu škole izloženi su radovi učenika osnovnih i srednjih škola koji su pristigli na natječaj Najljepša geometrijska slika. Izložbu je postavila profesorica Zrinka Amidžić.

Prvo mjesto podijelili su Mate Boras, učenik 8. razreda Osnoven škole kralja Tomislava Našice i Iva Bešlić, učenica 4. razreda Gimnazije A. G. Matoš iz Đakova. Treće mjesto osvojio je Robert Katavić, učenik 4. razreda Srednje škole Isidora Kršnjavoga iz Našica. Učenici su nagrađeni prigodnim poklonima, a nagrade im je uručila dr. Vanda Bilinski. Ove godine pokrovitelj nam je bila i Školska knjiga koja je osigurala dio poklona.

Po završetku radnog dijela ravnatelj je uručio poklone ovogodišnjim predavačima koji su iznijeli svoje dojmove o sudjelovanju na ovogodišnjoj Geometrijskoj školi.

Skup je završen zajedničkim ručkom koji su pripremili učenici ugostiteljske struke, uz stručno vodstvo učitelja Marice Canecki, Jerka Amidžića, Stanislava Vinkovića i Ane Mirković. Program je vodila profesorica Nikolina Jakovljević.

Mrežna stranica 9. Geometrijske škole Stanka Bilinskog.

Barbara Knežević, prof.


Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Školski godišnjak
Termini informacija
Promocija zanimanja
Erasmus+
Školski digitalni list

     TheLibar

 

 

 

E-DNEVNIK

  

E - DNEVNIK
Korisni linkovi
Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice / A. Cesarca 20, HR-31500 Našice / ss-ikrsnjavoga-nasice.skole.hr / ured@ss-ikrsnjavoga-nasice.skole.hr
preskoči na navigaciju