preskoči na sadržaj

Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice

Otvoreno srce

Suradnja našičkih srednjoškolaca, grada Našica i Osječko-baranjske županije na smotri Projekt građanin

Autor: Sanja Kurucić, 27. 5. 2014.

U subotu 24. svibnja u Zagrebu, održana je državna smotra 35 učeničkih grupa: PROJEKTA GRAĐANIN, iz područja Građanskog odgoja i obrazovanja. Našički srednjoškolci sudjelovali su s dva projekta koja su razvijali tijekom ove školske godine. To su projekti  NE DOKOLICI, DA ŠPORTU! koji su provodili učenici 3. a i b razreda opće gimnazije pod vodstvom prof. Anđelka Cvijetovića te projekt VOLONTIRAJ I TI! proveden u 3. razredu prirodoslovno-matematičke gimnazije pod mentorstvom profesorice Snježane Krištofik Juranić. Projekti su imali za cilj educirati učenike o postupcima i metodama  provedbe javne politike u koju su, interaktivno, uključili veći broj institucija, organizacija i udruga iz lokalne zajednice te putem medija informirati i aktivirati svoje sugrađane. Od samog početka u projekte smo uključili gradonačelnika Našica, mr. Krešimir Žagar te dožupana Dragan Vulin. Oba projekta doživljavaju svoj pedagoški vrhunac na Državnoj smotri, dobivši izvrsne ocjene za izradu, prezentaciju i realizaciju.

Uz financijsku potporu Privredne banke Zagreb (40-ak tisuća kuna), gradonačelnika Krešimira Žagara i Vijeća grada Našica za izradu elaborata i animiranje lokalne zajednice te uz pomoć u konačnoj realizaciji od strane dožupana Dragana Vulina i Osječko-baranjske županije, projekti su zaživjeli i imat će svoj vrhunac u listopadu ove godine. Naime, želja učenika je osvjetljavanje i modernizacija srednjoškolskog igrališta koje je ujedno i centralno gradsko igralište te na području volontiranja, našički srednjoškolci će 16. kolovoza postati prvi hrvatski volonteri u Down sindrom centru u Puli. Na ovaj su način našički srednjoškolci pokazali kako se kvalitetno mogu provoditi programi Građanskog i zdravstvenog odgoja na zadovoljstvo škole i lokalne zajednice.

 

Anđelko Cvijetović, prof.
Termini informacija
Erasmus+
 

 

 

E-DNEVNIK

  

E - DNEVNIK
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Korisni linkovi
 

 

 

Kalendar
« Veljača 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice / A. Cesarca 20, HR-31500 Našice / ss-ikrsnjavoga-nasice.skole.hr / ured@ss-ikrsnjavoga-nasice.skole.hr
preskoči na navigaciju