preskoči na sadržaj

Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice

Otvoreno srce

21. 9. - Dan mira - Hrvatska VOLONTIRA

Autor: Sanja Kurucić, 24. 9. 2013.

U koordinaciji s Volonterskim centrom Osijek, srednjoškolski volonterski klub OTVORENO SRCE  pokucao  je na vrata Županijske bolnice Našice.

Na Međunarodni dan mira 21. rujna veliki broj pojedinaca, udruga, institucija i tvrtki različitim društveno korisnim akcijama promovirao je volontiranje u svojim lokalnim zajednicama. Kampanja se simbolično održavala na Međunarodni dan mira jer je mir vrijednost koja za Hrvatsku ima posebno značenje.

U dogovoru s ravnateljicom Sanjom Milanović, dr i njezinim suradnicima isplanirali smo nekoliko područja koja bismo kao volonteri mogli realizirati na opće dobro. Preko 60 volontera je bilo uključeno u pripreme i realizaciju dvodnevnog programa u našičkoj bolnici.

Tako je skupina slikara dobila u zadatak oslikati nekoliko zidnih ploha (10)  na odjelu nove pedijatrije. U dogovoru s dr Varžić smo osmislili zanimljive likove i pejsažne motive koji će biti ugodni, a vjerujemo i inspirativni kako osoblju odjela tako i pacijentima.

Druga skupina je obišla pacijente na odjelu psihijatrije, a glazbena skupina je održala prigodni koncert za pacijente i sve prisutne.

Treća je skupina obišla male pacijente na dječjem odjelu pedijatrije te uz priče i društvene igre posvetili pažnju i darovali svoje vrijeme najmlađima, kao i nekolicini pacijenata na drugim odjelima.

Iskreno smo zahvalni, kao voditelji volonterskog kluba Otvoreno srce,  bolničkom osoblju, od majstora Drage, portira, medicinskih sestara, liječnika i ravnateljstvu, što smo mogli s našim učenicima volontirati i edukativno na praktični način zajedno djelovati. Radosni u činjenju dobra nastavljamo naš volonterski i cjeloživotni razvoj, a time vjerujemo i napredak lokalne zajednice u našičkom kraju.

Vidimo da su učenici zadovoljni, a tako i mi voditelji. Ovaj dio projekta je formalno došao kraju, no sve lijepo što započne nema svršetka već prerasta u neke nove vrijednosti. Za dobra djela se ipak čuje tako smo narasli ovih dana na 160 volontera. Čeka nas dobra strategija i rad.

 

Nakon ovakvog iskustva, kao srednjoškolski volonterski klub OTVORENO SRCE, nastavit ćemo educirati se, širiti krug filantropa, razvijati djelovanje i tijekom školske godine.

 

Snježana Krištofik Juranić i Anđelko Cvijetović
Termini informacija
Erasmus+
 

 

 

E-DNEVNIK

  

E - DNEVNIK
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Korisni linkovi
 

 

 

Kalendar
« Veljača 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice / A. Cesarca 20, HR-31500 Našice / ss-ikrsnjavoga-nasice.skole.hr / ured@ss-ikrsnjavoga-nasice.skole.hr
preskoči na navigaciju