preskoči na sadržaj

Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice

 > Projekti  > E-Twinning
E-Twinning vijesti

Završen eTwinning projekt Once Upon a Time, the West

Autor: Adrijana Rajić, 8. 7. 2019.

         Dana 4. srpnja 2019. godine anketom za učenike završen je eTwinning projekt Once Upon a Time, the West u kojemu su sudjelovale učenice 2. a razreda opće gimnazije Andrea Fehir, Nikol Perković, Nikolina Peršić, Ida Raich, Nora Slivar i Tamara Sajda. Projekt se bavi pitanjem zašto je povijest Zapada pretvorena u legendarni filmski žanr, vestern?

          Tijekom svibnja i lipnja učenice su bile dio međunarodne ekipe, učile su u online okruženju te koristile razne digitalne alate izvršavajući zadatke. U sklopu projekta su surađivale u većim skupinama pri čemu su sažimale članke i filmske isječke kako bi kasnije snimile dokumentarac koristeći vlastite, ali i sažetke drugih učenika. Projekt obuhvaća ishode kurikuluma različitih nastavnih predmeta: Geografije, Povijesti, Stranih jezika, Informatike i Hrvatskoga jezika. Radom na projektu svi sudionici su koristili Engleski jezik, a sama tema i radni materijali upućivali su na istraživanje američke povijesti. Naseljavanje američkog Zapada i gradnja transkontinentalne željeznice obuhvaća, osim povijesti, i znanje geografije, dok korištenje raznih alata pri ispunjavanju zadaća i izradi traženih završnih rezultata projekta iziskuje znanja i vještine iz područja IKT-a. Budući da su se u projektu analizirali filmovi i sažimali članci, valjalo je tu koristiti znanja i vještine naučene na satima Hrvatskoga jezika. Obrazovni su ciljevi ostvareni i to kroz dinamičan i suvremen način rada. Završni proizvodi projekta, časopis i dokumentarni film, dostupni su na TwinSpace stranicama projekta.

          Kako smo se u projekt uključile relativno kasno, učenice sudionice su pokazale izuzetnu volju i uložile značajan napor kako bi sve aktivnosti bile odrađene na vrijeme. Vjerujem kako će pokazati spremnost na suradnju u ovoj i drugim vrstama projekata u budućnosti, što može biti korisno svim nastavnicima u školi.

 

Adrijana Rajić, prof. mentor

 
Termini informacija
Erasmus+
 

 

 

Online čitaonica

E-DNEVNIK

  

E - DNEVNIK
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Korisni linkovi
 

 

 

Kalendar
« Travanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice / A. Cesarca 20, HR-31500 Našice / ss-ikrsnjavoga-nasice.skole.hr / ured@ss-ikrsnjavoga-nasice.skole.hr
preskoči na navigaciju