preskoči na sadržaj

Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice

 > Naslovnica
Vijesti

Jela od divljači i poslastice iz stare kuharice plemićke obitelji Pejačević

Autor: Sanja Kurucić, 9. 4. 2015.

U sklopu projekta Muzej u loncu našički su srednjoškolci s stručnim učiteljima te u suradnji s Zavičajnim muzejom Našice i Gradskim muzejom Požega, pripremili već pomalo zaboravljena jela našičkoga kraja. Projekt je 2012. pokrenuo požeški muzej s ciljem da se od zaborava očuvaju autohtona jela koja su se pripremala prema starim receptima. Projekt su prihvatili i ostali muzeji u istočnom dijelu Hrvatske, od Virovitice do Iloka, a među njima i našički, koji se odlučio za četiri vrste jela od divljači iz kuharice obitelji Pejačević: pečeni zec, odresci od divlje svinje, hrvatska torta te siromašni vitez. Ukusna jela pripremile su Marica Canecki, stručni učitelj i Ana Mirković, suradnik u nastavi kuharstva, uz pomoć učenika 3. a razreda kuharske struke. 




Dokumenti



Tražilica
Školski godišnjak
Termini informacija
Promocija zanimanja
Erasmus+
Školski digitalni list

     TheLibar

 

 

 

E-DNEVNIK

  

E - DNEVNIK
Korisni linkovi
Kalendar
« Prosinac 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice / A. Cesarca 20, HR-31500 Našice / ss-ikrsnjavoga-nasice.skole.hr / ured@ss-ikrsnjavoga-nasice.skole.hr
preskoči na navigaciju