preskoči na sadržaj

Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice

 > Naslovnica
Vijesti

Učenici pekli božićne kolače i konzervirali voće i povrće

Autor: Manuela Kojić, 12. 12. 2013.

U okviru ostalih oblika neposrednog odgojno-obrazovnog rada učenici 3. a ugostitelja konzervirali su voće i povrće. Cilj rada je stjecanje znanja i vještina u proizvodnji prerađevina voća i povrća. Naučili su kako dobiti trajne prerađevine bez upotrebe štetnih kemijskih dodataka. Napravili su: pekmez od šljiva, marmeladu od dunja i jabuka, kompot od dunja, ajvar, marinirano povrće (turšija) i jabučni ocat.

Rezultate svoga rada pokazali su na prodajnoj izložbi (10. prosinca), a interes kupaca (većim djelom zaposlenika škole) bio je velik, dok je prikupljeni novac namijenjen za unapređivanje nastavnih procesa ugostiteljske struke. Nositelji aktivnosti su: učenici 3. a ugo (Neven Novaković, Luka Bošnjaković, Krešimir Žnidarec i Marko Abramović) s profesoricom Marijom Valenčak.

 

 

 

 

 

 

 

Učenici 1. razreda slastičara (Siniša Miketek, Ena Plačanac, Klaudija Turza, Melita Juran, Danijel Krupa, Andrea Pfeifer, Matija Tacko, Tena Tukerić) uz pomoć profesorice Zdenke Crndić u sklopu praktične nastave ispekli su suhe božićne kolače koji su također bili na prodajnoj izložbi.

Marija Valenčak, prof.

 




Dokumenti



Tražilica
Školski godišnjak
Termini informacija
Promocija zanimanja
Erasmus+
Školski digitalni list

     TheLibar

 

 

 

E-DNEVNIK

  

E - DNEVNIK
Korisni linkovi
Kalendar
« Prosinac 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice / A. Cesarca 20, HR-31500 Našice / ss-ikrsnjavoga-nasice.skole.hr / ured@ss-ikrsnjavoga-nasice.skole.hr
preskoči na navigaciju