Opći ciljevi: motiviranje mladih za ugostiteljsko-turistička zanimanja, povezivanje obrazovnih institucija i privatnog sektora, razvijanje poduzetničkog duha kod učenika, razvijane timskog rada...
Fotografije možete pogledati u foto-galeriji.
S ciljem podizanja kvalitete ugostiteljsko-turističkih kadrova, a time i jačanja ukupne turističke konkurentnosti Hrvatske, Ministarstvo turizma u svibnju odjavilo je javni poziv za sufinanciranje troškova izrade projekta pod nazivom Promocija zanimanja 2013. Opći ciljevi su: motiviranje mladih za ugostiteljsko-turistička zanimanja, povezivanje obrazovnih institucija i privatnog sektora, razvijanje poduzetničkog duha kod učenika, razvijane timskog rada.
Dogovoreno je partnerstvo sa Srednjom školom iz Orahovice te pripremljen zajednički projekt Učimo od najboljih koji je, uz drugih 14 srednjih škola, i dobio tražena financijska sredstva. Voditelji projekta su nastavnici Marija Boloban iz Orahovice i Jerko Amidžić iz Našica. Glavna aktivnost projektnog prijedloga bila je razvijane trening centra za kadrove u turizmu i ugostiteljstvu, odnosno održane su dvije radionice u kojima su 10 učenika naše škole s 10 učenika orahovačke škole te njihovi stručni učitelji, imali prilike upoznati novitete u gastronomiji i slastičarstvu kroz demonstraciju s praktičnim radom. Prva radionica bila je 18. rujna u orahovačkoj srednjoj školi s temom Finger food, dok se druga održala 19. rujna u našičkoj srednjoj školi pod nazivom Dekoracije od vučenog šećera i čokolade. Svaka radionica trajala je 5 sati. Voditelj radionica bio je Saša Bešlić, naš bivši učenik, sada zaposlen kao glavni šef kuhinje u opatijskom hotelu. Radionice su snimljene, a od prikupljenog materijala napravnjen promotivno-edukacijski film koji će se iskoristiti u promotivne svrhe – predstavljanje struke učenicima 8. razreda, odnosno za motivaciju mladih za ugostiteljsko-turistička zanimanja. Dobro će poslužiti i nastavnicima kao nastavni materijal za potrebe nastave.