Carving je vještina dekorativnog rezbarenja voća i povrća, privlači mnogo pažnje kako u svijetu, tako i u našim krajevima. Za rezbarenje potrebno je vrijeme, mašta, talent, strpljenje ali i volja za rad.
Ova metoda ukrašavanja hrane ima dugu povijest, a nastala je u Tajlandu gdje se i danas puno njeguje i izučava u specijaliziranim školama i fakultetima.
Strukovni učitelji kuharstva naše škole Ana Mirković i Stanislav Vinković sudjelovali su na pravoj radionici carvinga (rezbarenje voća i povrća) u Ugostiteljskoj školi Osijek .
Ana Mirković, str. učitelj
![](/upload/ss-ikrsnjavoga-nasice/images/newsimg/2718/Image/1.jpg)
![](/upload/ss-ikrsnjavoga-nasice/images/newsimg/2718/Image/2%20(1).jpg)
![](/upload/ss-ikrsnjavoga-nasice/images/newsimg/2718/Image/3%20(1).jpg)
![](/upload/ss-ikrsnjavoga-nasice/images/newsimg/2718/Image/4%20(2).jpg)
![](/upload/ss-ikrsnjavoga-nasice/images/newsimg/2718/Image/6.jpg)
![](/upload/ss-ikrsnjavoga-nasice/images/newsimg/2718/Image/7%20(1).jpg)
![](/upload/ss-ikrsnjavoga-nasice/images/newsimg/2718/Image/8.jpg)