preskoči na sadržaj

Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice

 > Naslovnica
Vijesti

Međunarodni dan tolerancije

Autor: Adrijana Rajić, 16. 11. 2018.

Dana 15. studenoga 2018. obilježili smo Međunarodni dan tolerancije. Školski tim za inkluziju osmislio je program za učenike obje smjene koji je održan u višenamjenskoj dvorani. Cilj je bio osvijestiti kod učenika sveprisutnost predrasuda.

Program su otvorili učenici 2. a razreda opće gimnazije Luka Kuricek, Zvonimir Mahovlić i Matija Maligec, koji su izveli pjesmu Kako to Vojka V. uz instrumentalnu pratnju Filipa Kona, učenika 1. razreda jezične gimnazije. Nakon toga učenici su upoznati s poviješću obilježavanja Međunarodnog dana tolerancije, kao i sa samom definicijom pojma tolerancija.

U nastavku su učenice Elena Granat, 3. a og i Dora Markulić, 2. a og izvele pjesmu Royals Lorde kao uvod u scensku igru Party? Paartyyy! kojom su maturanti jezične gimnazije Izabela Baričević, Patricia Baričević, Antonio Bilić, Victoria Čutek, Patricia Dermišek, Izabela Herman, Ivana Javorček, Laura Martić i Tomislav Rukavina kroz prikaz dogovora oko tuluma ukazali na predrasude koje postoje među učenicima.

Nakon toga, učenici su pogledali i poslušali spot pjesme Don't Laugh at Me Marka Willsa tijekom kojega su maturanti izašli na scenu kao predstavnici stereotipa (Klaun, Slatkica, Nastavnikov ljubimac, Partijaner, Štreber, Vođa, Zlostavljač, Sportaš, Novopridošlica, Izbjeglica koji uči jezik) koji postoje u većini škola. Nakon toga, učenica 4. jg Ines Vuzem vodila je razgovor s publikom o stereotipima s ciljem osvještavanja svih prisutnih učenika u vezi predrasuda; imaju li sami učenici neke predrasude te jesu li sami doživjeli predrasude od strane drugih ljudi.

Program je priveden kraju kako je i počeo – glazbenim izvedbama. Nikola Čeme, učenik 1. a opće gimnazije izveo je pjesmu Titanium Sije s učenicom Valentinom Matišić, a s Elenom Granat zatvorio program izvedbom pjesme Demons Imagine Dragonsa.

Pri izvedbi ovog programa u poslijepodnevnoj smjeni, učenicima se pridružila i Helena Neziraj, učenica 2. razreda, smjer pomoćni kuhar, te su zajednički izveli pjesmu Nije htjela Kemala Montena uz podršku svih prisutnih.

Program obilježavanja Međunarodnog dana tolerancije je osmislila i s učenicima uvježbala profesorica mentorica Adrijana Rajić. Koordinatorica programa je bila psihologinja Sanja Olbina Borić.

Adrijana Rajić, prof. mentorica
DokumentiTermini informacija
 

 

 

E-DNEVNIK

  

E - DNEVNIK
Tražilica
Korisni linkovi
 

 

 

Kalendar
« Studeni 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice / A. Cesarca 20, HR-31500 Našice / ss-ikrsnjavoga-nasice.skole.hr / ured@ss-ikrsnjavoga-nasice.skole.hr
preskoči na navigaciju