preskoči na sadržaj

Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice

 > Naslovnica
Vijesti

Terenska nastava učenika ekonomske struke

Autor: Danica Čiček, 10. 3. 2017.

Dana 3. ožujka 2017. učenici razrednih odjela 3. a i 3. b ekonomske struke bili su na izvanučioničkoj nastavi u Osijeku. U sklopu iste posjetili su Osječku pivovaru i HGK Županijsku komoru Osijek.

U pivovari su se upoznali s procesom proizvodnje piva.

U HGK Županijskoj komori Osijek su dobili informacije o rada i važnosti komore za gospodarstvo.

Voditeljice/pratiteljice učenika bile su profesorice: Vesna Dudjak, Lidija Lovrić, Danijela Puhanić i Danica Čiček.

Danica Čiček, prof.

Kratak osvrt učenica:

Pri samom dolasku u Osječku pivovaru imali smo odlično gostoprimstvo od strane zaposlenika. Nakon nekoliko rečenica o tradiciji i proizvodnji piva, provedeni smo kroz velike prostorije u kojima se filtrira voda, što nas je jako fasciniralo, kako u našoj blizini ima tvrtka koja toliko brine o vodi i pokušava ju obnoviti, odnosno očistiti koliko god je moguće.

Nakon vode, odvedeni smo u zgradu gdje se pivo prije svega mora proizvesti. Svaki učenik je mogao uzeti u ruku pivarski ječam te hmelj koji su najvažnije sirovine pri izradi piva. Nakon vrlo opširnog te zanimljivog govora direktora proizvodnje gospodina Tomislava Blagojevića

o proizvodnji piva, prije degustacije slijedilo je pakiranje, odnosno punjenje piva u boce što je jedan od najzanimljivijih koraka u proizvodnji piva.

Svima su se svidjeli veliki te snažni strojevi koji u roku od jednoga sata napune 50 000 boca piva. Pri samome kraju obilaska pivovare, pozvani smo na degustaciju. Za vrijeme degustacije mogli smo čuti vrlo važne informacije o Osječkoj pivovari od direktora prodaje Antonia Drobine. Kolika je godišnja zarada, broj radnika, koje je njihovo tržište te razne druge informacije koje su nas itekako zainteresirale da nakon školovanja pokušamo pronaći posao u pivovari.

Ines Jakobek, 3.a ekonomske

Nakon što smo posjetili pivovaru i saznali njenu dugu tradiciju o proizvodnji i prodaji piva, krenuli smo autobusom prema gospodarskoj komori. Kada smo stigli ugostila nas je gospođa Jelena Radić koja je nažalost zbog sajma na kojem je trebala biti prisutna otišla, ali prezentaciju je predala stručnoj i zanimljivoj gospođi Snježani Babić koja je godinama pravnica u komori.

Gospođa nas je prvo uvela uvodnom pričom o tome što je komora, čime se bavi i koji su njezini ciljevi. Pričala je o svakodnevnom stanju gospodarstva u državi te nam davala savjete koja su najbolja buduća zanimanja nakon srednje škole kojima bi se mogli baviti. Nakon opsežnog i zanimljivog prezentiranja došao je red na nas da postavljamo pitanja, ali nitko od učenika nije postavio pitanja jer možda nisu znali što bi pitali ili su se previše stidjeli.

Kada smo završili posjet u gospodarskoj komori dobili smo sat vremena slobodno. Neki su išli na kavu, kolače, u dućane…Nakon slobodnih sat vremena svi smo se sastali kod Hotela Osijeka gdje smo ušli u autobus i krenuli prema Našicama.

Aleksandra Vujnović, 3.b ekonomske 
DokumentiTermini informacija
 

 

 

E-DNEVNIK

  

E - DNEVNIK
Tražilica
Korisni linkovi
 

 

 

Kalendar
« Srpanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice / A. Cesarca 20, HR-31500 Našice / ss-ikrsnjavoga-nasice.skole.hr / ured@ss-ikrsnjavoga-nasice.skole.hr
preskoči na navigaciju