preskoči na sadržaj

Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice

 > Naslovnica
Vijesti

Obiteljski posao - poveznica teorije i praske

Autor: Ljiljana Kasapović, 15. 5. 2017.

Jelena i Amir -  nekadašnji učenici ekonomske škole učinili nastavu Obiteljskog posla zanimljivom i kreativnom

Dana 5. svibnja 2017. godine učenici 1. a i b razreda ekonomske struke posjetili su obiteljski obrt BUDOŠ koji je u vlasništvu druge generacije nasljednika u pratnji svojih razrednica profesorica Lidije Gerendaj i Ljiljane Kasapović. Kako se obiteljski obrt Budoš bavi knjigovodstvenim uslugama, terenska je nastava bila integracija dvaju predmeta: Obiteljski posao i Računovodstvo. Učenici su na temelju usvojene teorije mogli pratiti izlaganje nekadašnje učenice naše škole Jelene, a danas vlasnice obiteljskog obrta te vidjeti primjenu računovodstvenih standarda u praksi. Svoje bogato životno i radno iskustvo prenijela im je i gospođa Vesna - osnivačica obiteljskog obrta prisjećajući se početaka: poteškoća oko otvaranja obrta, prvih prepreka naročito administrativnih, čestih promjena računovodstvenih zakona i pravilnika itd. No, unatoč svim poteškoćama, gospođa Vesna je zadovoljna što radi u obiteljskom poslu jer imati vlastiti posao znači raditi za sebe i svoju obitelj, izgrađivati vlastiti vrijednosni sustav, a i sva ekonomska korist ostaje u obitelji. Sretna je jer vlastiti posao ostavlja kao obiteljsku tradicijsku baštinu u nasljeđe svojoj djeci i unučadi.

S ciljem razvijanja suradnje s lokalnim poduzetnicima, tijekom nastavnog predmeta Obiteljski posao, 9. svibnja obiteljski obrt predstavio je naš bivši učenik Amir Bećiri, a sada jedan od budućih vlasnika tradicijskog obiteljskog obrta slastičarnice Expres poznatije pod nazivom „kod Šoipa.“ Amir je održao jedan zanimljiv sat predstavivši njihov obiteljski obrt, prednosti i nedostatke rada u obiteljskom poslu, izazove i poteškoće s kojima se susreću na tržištu itd. Govorio je i o tome zašto je ostao u obiteljskom poslu te koja je misija i vizija njihovog obrta. Učenici su aktivno sudjelovali s pregršt pitanja u ovoj još jednoj uspješnoj integraciji teorije i prakse.

Zahvaljujem mojim bivšim učenicima Jeleni i Amiru, a danas hrabrim mladim poduzetnicima na suradnji i sudjelovanju u realizaciji kreativne nastave te im želim puno uspjeha u vođenju obiteljskog posla.

                                                                         Ljiljana Kasapović, prof.

 

 
Termini informacija
 

 

 

E-DNEVNIK

  

E - DNEVNIK
Tražilica
Korisni linkovi
 

 

 

Kalendar
« Srpanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice / A. Cesarca 20, HR-31500 Našice / ss-ikrsnjavoga-nasice.skole.hr / ured@ss-ikrsnjavoga-nasice.skole.hr
preskoči na navigaciju