preskoči na sadržaj

Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice

 > Naslovnica
Vijesti

Tribina s Goranom Milićem u sklopu Projektnog tjedna

Autor: Ljiljana Kasapović, 27. 4. 2017.

Poznati novinar, putopisac i TV- urednik Goran Milić posjetio je u sklopu Projektnog tjedna našu školu 26. travnja 2017. te održao predavanje u višenamjenskoj dvorani za učenike, profesore i građane. Govorio je o svom životnom i poslovnom iskustvu, poduzetništvu, društvenome moralu i mentalitetu, o problemu prepisivanja u školi i korupciji u društvu.

Susret je obogaćen glazbenim nastupom učenika Karla Vulića iz 1. PMG, videofilmom te slikokazom o Goranu Miliću Ivone Kolarević. Riječima dobrodošlice goste su pozdravili predsjednik Gradskoga vijeća Grada Našica mag. math. Josip Miletić i ravnatelj škole-domaćina prof. Željko Filjak. Goran Milić je svojim bogatim iskustvom i širokim vidicima pokušao potaknuti mlade i starije na poduzetno promišljanje i djelovanje. Ukazao je na problem predrasuda u međuljudskim odnosima i doživljaju društvenoga statusa. Kritički se osvrnuo na mlade koji su često neodgovorni, nesamostalni i nezainteresirani za ozbiljne teme i poduzetništvo. Upozorio je na potrebu stjecanja primjenjivog znanja i uvažavanja različitosti.

Usporedio je mentalitet mladih u našoj državi s kulturom života u protestantskim državama na sjeveru Europe; govorio je o razlikama poticaja za privatno poduzetništvo u SAD-u i Hrvatskoj te ispričao zanimljive anegdote s putovanja. Svestrani Goran Milić zadržao je pozornost publike čak 3 školska sata zanimljivim govorom odgovarajući na poticajna pitanja koja su pripremili učenici 3.a OG s razrednicom Marijom Pepelko na temu kako biti bolja osoba i učiniti društvo boljim. Predavanje je bilo vrlo poučno, ležerno i zanimljivo. Tribinu je, u suradnji s urednikom časopisa Poduzetnik iz Osijeka Vladimirom Mihajlovićem, organizirala i vodila profesorica Ljiljana Kasapović, koja u našoj školi provodi projekt "Biti bolji". Veselimo se budućim sličnim događanjima i susretima.

Napisao: Ivan Prošić, 3. a OG

 

 

 
Termini informacija
 

 

 

E-DNEVNIK

  

E - DNEVNIK
Tražilica
Korisni linkovi
 

 

 

Kalendar
« Srpanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice / A. Cesarca 20, HR-31500 Našice / ss-ikrsnjavoga-nasice.skole.hr / ured@ss-ikrsnjavoga-nasice.skole.hr
preskoči na navigaciju