U Gospodarskom centru Osječko-baranjske županije od 20. 11. do 23. 11. predstavljali smo našu školu na manifestaciji koja je u fokus stavila kulinarska natjecanja i edukativan sadržaj s ciljem popularizacije kuharske, slastičarske i konobarske struke, poticanja izvrsnosti i napretka kuhara, slastičara i konobara.
U sklopu manifestacije su održane brojne edukativne radionice, degustacije i aktivnosti „Kamo na studij“ Karijernog centra te učeničko natjecanje Kamelija kup, Državno prvenstvo kuhara i slastičara i revijalno natjecanje Bocuse d'or Croatia. Manifestaciju su organizirali Hrvatski Kuharski Savez uz pomoć sponzora HKS-a - Podravke, Dukata, Veleučilišta Aspira, Dora trgovine, pokrovitelja Ministarstva turizma i sporta te Hrvatske turističke zajednice.
U našem fokusu bilo je natjecanje učenika iz ugostiteljskih disciplina – 13. natjecanje učenika Kamelija kup organizirano u okviru projekta RCK VirtuOS. Natjecatelji iz cijele Hrvatske – više od 20 srednjih strukovnih škola koje je predstavljalo 65 učenica/učenika i njihovih 48 mentorica/mentora u disciplinama Kuharstvo, Slastičarstvo i Posluživanje uspješno su prezentirali usvojena znanja i vještine te odmjerili snage s najboljima na čemu im svima čestitamo!
Naša Iva Štraub, učenica 3. UGO, predstavila se tortom koju je pripremala pred publikom na temu Slavonska jesen. Prekrasno iskustvo, nova znanja i poznanstva neprocjenjiva je nagrada koju učenica nosi u budućnost.
Silvija Nekić, str. uč.