U sklopu fišijade održana je i radionica na kojoj smo rezbarili voće i povrće. Ugledni kuhar nam je pokazivao što i kako trebamo raditi te smo uz njegovu pomoć napravili nekoliko aranžmana. Rezbarili smo i pravili cvjetove od mrkve, lubenice, bundeve, poriluka, tikvica, cikle, ananasa i ostalog povrća i voća pogodnog za artistiku. Naučili smo puno novih trikova. Budući je ovo bila samo radionica, nismo se natjecali, ali najveća nagrada nam je bila divljenje promatrača i riječi hvale za naš trud. Rad od nekoliko sati rezultirao je prekrasnim aranžmanima koje smo izložili u dvorištu škole. Za artistiku je prvenstveno potrebna mirna ruka, dobar alat i bujna mašta. Takvi aranžmani se najčešće postavljaju na švedske stolove kako bi istaknuli ljepotu pripremljenih jela. Drago mi je što sam mogla sudjelovati u ovoj radionici. Iako sam imala neko predznanje, puno sam novoga naučila, a nadam se da ću tu vještinu moći prenijeti i na sljedeće naraštaje.
Antonela Peša 3. a UGO