preskoči na sadržaj

Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice

 > Naslovnica
Vijesti

FESTIVAL ZNANOSTI: Inteligencija i kreativnost – izazovna stvarnost

Autor: Marija Pepelko, 30. 4. 2024.

U sklopu Festivala znanosti i Dana otvorenih vrata učenici 2. a OG, 2. PMG, 2. JG i 3. JG ostvarili su istraživanje i uratke na temu Inteligencija i kreativnost – izazovna stvarnost. Njihovi su prilozi, problemska pitanja i odgovori te literarna i likovna ostvarenja uz QR kod za anketu Anje Hrčka o utjecaju umjetne inteligencije na našu stvarnost trajno dostupni na interaktivnoj izložbi u hodniku ispred učionice za hrvatski jezik, a prigodni haiku na vratima školskih kabineta posvećen 20. obljetnici smrti Ante Gardaša, učeniku 1. generacije našičke gimnazije iz 1954. ususret 70. obljetnici našičke srednje škole, može vas osnažiti za svaki radni dan vedrinom duha i motivima prirode uljepšan.

Razgledajte izložbu, obogatite svoje znanje o temi, usporedite ostvarenja i promišljajte: što je inteligencija, a što kreativnost i u kakvom su odnosu?, određuje li ih nasljeđe ili se razvijaju zalaganjem pojedinca?, u kakvom su odnosu prirodna i umjetna inteligencija?, ima li poezije u umjetnoj inteligenciji?, kako utvrditi autorska prava u djelima nastalim uz pomoć UI?,  hoće li umjetna inteligencija potpuno zamijeniti darovite umjetnike, radnike u tvornicama ili nastavnike u školama i što bi to moglo značiti za umjetnost, gospodarstvo, znanost i školstvo?, jesmo li gubitnici ili dobitnici u srazu sa sve naprednijom umjetnom inteligencijom ili nam je ona sada potrebnija nego ikada? Dobrota je najsavršeniji oblik inteligencije – rekao je Salvador Dali. Kreativnost je inteligencija koja se zabavlja – napisao je Albert Einstein, a što vi mislite o inteligenciji i kreativnosti? Dodajte svoje mišljenje ili uradak i budite emocionalno inteligentne osobe!

Zahvaljujući međupredmetnoj suradnji, učenici su nazočili i stručnom predavanju prim. dr. sc. Marine Hlavati, spec. neurologije na temu Utjecaj učenja stranih jezika na razvoj inteligencije, intelektualne sposobnosti i prevenciju demencije, održanom u višenamjenskoj dvorani, kako bi stečeno znanje proširili i primijenili u životu kao mudre navike inteligentnih osoba.

M. Pepelko, prof.

 

 
DokumentiTražilica
Školski godišnjak
Termini informacija
Promocija zanimanja
Erasmus+
Školski digitalni list

     TheLibar

 

 

 

E-DNEVNIK

  

E - DNEVNIK
Korisni linkovi
Kalendar
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice / A. Cesarca 20, HR-31500 Našice / ss-ikrsnjavoga-nasice.skole.hr / ured@ss-ikrsnjavoga-nasice.skole.hr
preskoči na navigaciju