preskoči na sadržaj

Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice

 > Naslovnica
Vijesti

Konferencija u sklopu projekta „Mladi, kako ste?“

Autor: Ivan Hajek, 14. 3. 2024.

Dana, 1. ožujka 2024., u prostoru školske knjižnice održana je konferencija u sklopu projekta „Mladi, kako ste?“ na kojoj je sudjelovalo preko 20 učenika naše škole te nekoliko predstavnika lokalnih udruga i institucija. Aktivnost je sufinancirana sredstvima Europske unije kroz program Erasmus+.

Projekt „Mladi, kako ste?“ provodi se na području Osječko-baranjske županije u partnerstvu PRONI Centra za socijalno podučavanje i Osječko-baranjske županije tijekom 2023. i 2024. i uključit će mlade i donositelje odluka te stručnjake iz područja mentalnog zdravlja na razini županije.

Glavni cilj projekta je podići razinu svijesti u zajednici o potrebama i poteškoćama s kojima se susreću mladi Osječko-baranjske županije u području mentalnog zdravlja. Provedbom svih planiranih projektnih aktivnosti osnažit će se mladi, krajnji korisnici,  za aktivno sudjelovanje, kako bi u dijalogu s donositeljima odluka (dionicima u području rada s mladima) u svojoj lokalnoj zajednici, kreirali preporuke za jačanje podrške mentalnom zdravlju mladih.

Interaktivno predavanje na temu Rizični i zaštitni faktori mentalnog zdravlja mladih održala je psihologinja Andrea Retih iz NeuroLaba, centra za psihološko savjetovanje iz Našica. A uz Andreu, psihologinja Srednje škole Isidora Kršnjavoga Našice Sanja Olbina Borić te pedagoginja Ana Ivanišić iz Osnovne škole Hinka Juhna Podgorač komentirali su rezultate istraživanja, predstavili izazove s kojima se one susreću vezano za mentalno zdravlje mladih, kao i resurse s kojima raspolažu u svom djelokrugu rada, ali i općenito u njihovoj zajednici.

PRONI Centar za socijalno podučavanje je udruga koja se već 25 godina bavi radom s mladima i radom u zajednici. Nastoje pomoći mladima u poboljšanju kvalitete življenja, pronalaženju mogućnosti i osvješćivanju o postojanju izbora. Žele potaknuti i osnažiti mlade da aktivno sudjeluju u procesima donošenja odluka koje ih se tiču i na taj način preuzimaju odgovornost u procesu društvene promjene. Od 2007. godine provode projekte Regionalnog informativnog centra za mlade Osijek i Lokalnog info-centra za mlade Vukovar. Pored informativnih aktivnosti na različite teme sukladno interesima i potrebama mladih, važan dio rada čini i rad na provođenju dijaloga između mladih i dionika, sudjelovanju u donošenju, promicanju i unaprjeđenju politika i programa za mlade.

Među sudionicima konferencije sudjelovali su i naši mladi ambasadori EPAS programa (program Škola ambasadora Europskog parlamenta). Cilj programa je podići razinu svijesti učenika o europskoj parlamentarnoj demokraciji, ulozi Europskog parlamenta i europskim vrijednostima, poticanje na aktivno sudjelovanje u demokratskim procesima EU-a, a usmjeren je na učenike iz različitih obrazovnih, društvenih i geografskih sredina.

Sljedeća aktivnost u sklopu projekta će biti konferencija u Osijeku kojoj će naši učenici prisustvovati krajem travnja ove godine.

Ivan Hajek, prof.

 
DokumentiTražilica
Školski godišnjak
Termini informacija
Promocija zanimanja
Erasmus+
Školski digitalni list

     TheLibar

 

 

 

E-DNEVNIK

  

E - DNEVNIK
Korisni linkovi
Kalendar
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice / A. Cesarca 20, HR-31500 Našice / ss-ikrsnjavoga-nasice.skole.hr / ured@ss-ikrsnjavoga-nasice.skole.hr
preskoči na navigaciju