preskoči na sadržaj

Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice

 > Naslovnica
Vijesti

31. međunarodna konferencija HUPE-a

Autor: Barbara Bošnjak, 3. 11. 2023.

U razdoblju od 20. od 22. listopada 2023. godine u Poreču je održana 31. međunarodna konferencija Hrvatske udruge profesora engleskog jezika.

Prof. Barbara Bošnjak i Mirela Rukavina-Sabo održale su predavanje pod nazivom „Why Poetry Still Matters…“. Tema se odnosila na obradu poezije i književnosti općenito u nastavi engleskog jezika te kako ju učiniti zanimljivijom i učenicima privlačnijom.

Prof. Barbara Bošnjak održala je još jedno predavanje u obliku diseminacije projekta provedenog u školi u sklopu EPAS programa – „The MEGA Project“. Tijekom predavanja sudionici su se upoznali s EPAS programom te projektnim aktivnostima i rezultatima proizišlim iz aktivnog sudjelovanja u pilot provedbi projekta Make Europe Great Again. 

Oba predavanja rezultat su rada učenika Srednje škole Isidora Kršnjavoga Našice koji smo ponosno predstavile sudionicima konferencije te time pokazali uspješne primjere dobre prakse na  međunarodnoj razini.

Detaljnije o HUPE-u…

HUPE već trideset godina ima iznimnu važnost u stručnom usavršavanju učitelja i nastavnika engleskog jezika. Osnovan je kao neprofitna organizacija 1992., a zamišljen kao mjesto za strukovno i interesno povezivanje radi unaprjeđenja nastavne prakse i obrazovanja, na dobrobit svima koji se u profesionalne svrhe služe engleskim jezikom, kao i poticanje dodatnog profesionalnog razvoja članova Udruženja te zaštita statusa i profesionalnog interesa članova unutar obrazovnog sustava Republike Hrvatske.

Danas HUPE djeluje u 11 podružnica diljem Hrvatske (Split, Zadar, Rijeka, Istra, Karlovac, Zagreb, Varaždin, Zagorje, Slavonski Brod, Osijek i Dubrovnik).

Ove se je godine na konferenciji susrelo više od 500 nastavnika iz Hrvatske i regije te su ostvarili mogućnost usavršavati se i surađivati. Održano je više od 50 radionice i predavanja te su se razmijenile ideje u cilju unaprjeđenja rada s učenicima. Brojni izdavači su predstavili nova izdanja udžbenika, priručnika i ostalih didaktičkih materijala.

Već niz godina rad HUPE-a podržava i AZOO, Agencija za odgoj i obrazovanje, objavljivanjem konferencije u katalogu stručnih skupova kao i njihovim aktivnim sudjelovanjem na konferenciji. Konferencija se održava i pod pokroviteljstvom Ureda predsjednika, a HUPE podržavaju i veleposlanstva Australije, Velike Britanije i Sjedinjenih Američkih Država te razni izdavači poput Školske knjige, Ljevak, Alfe, Profil Kletta, Pearson, Languages United, British Council.

Prezentacija „Why Poetry Still Matters…“ dostupna na poveznici:

Why Poetry Still Matters.pptx

Prezentacija „The MEGA Project“ dostupna na poveznici:

The MEGA Project.pptx

 

Barbara Bošnjak, prof. savjetnik

 
DokumentiTražilica
Školski godišnjak
Termini informacija
Promocija zanimanja
Erasmus+
Školski digitalni list

     TheLibar

 

 

 

E-DNEVNIK

  

E - DNEVNIK
Korisni linkovi
Kalendar
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice / A. Cesarca 20, HR-31500 Našice / ss-ikrsnjavoga-nasice.skole.hr / ured@ss-ikrsnjavoga-nasice.skole.hr
preskoči na navigaciju