preskoči na sadržaj

Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice

 > Naslovnica
Vijesti

Održana 2. mobilnost Erasmus+ projekta „Time to Make Peace with Nature“

Autor: Barbara Bošnjak, 2. 10. 2023.

Od 19. do 22. rujna 2023. za potrebe realizacije druge mobilnosti Erasmus+ KA2 projekta Time to Make Peace with Nature profesorica engleskog i njemačkog jezika Snježana Krištofik Juranić, koja je ujedno i koordinatorica projekta u Hrvatskoj te članica projektnog tima Barbara Bošnjak, profesorica engleskog i njemačkog jezika sudjelovale su zajedno sa učenicama 3. a razreda opće gimnazije Magdalenom Benović i Martom Purić na mobilnosti u turskom gradu Konyi.

Projekt Time to Make Peace with Nature usmjeren na temu ekologije i zaštite okoliša, a svaki od 5 partnera ima određeni zadatak koji potrebno uklopiti u zajedničku temu. Krajem svibnja 2023. godine projektni su partneri posjetili Našice gdje je tema projekt bila vezana uz prirodne katastrofe, točnije – poplave i požare.

Za potrebe 2. mobilnosti u sklopu projekta turski su se partneri posvetili temi zaštite vode i ugljičnog otiska. Tijekom svog boravka u Konyi sudionici mobilnosti sudjelovali su na dva predavanja na temu Water Footprint i Carbon Footprint koje su održali profesor geografije sa sveučilišta Necmettin Erbakan, dr. Adnan Pinar i inženjer za okoliš, Mehmet Yildirim Gündüz koji je sudionike ujedno i proveo kroz tvornicu za recikliranje u kojoj je ujedno i zaposlen. Između ostalog, sudionici su imali priliku posjetiti brojne zanimljive i neobične lokacije poput najveće solarne elektrane Europe - solarnu elektranu Karapinar, projektnu školu Sille, korito nekadašnjeg vulkanskog jezera Meke, jednu od najvećih vrtača u ovom dijelu zemlje i slično. Zahvaljujući bogatom programu i gustom rasporedu, sudionici su mobilnosti naučili mnoštvo novih detalja vezanih za zaštitu vode i smanjenje ugljičnog otiska.

Ovom se prilikom zahvaljujemo svima, a posebno koordinatoru turskog tima Muzzaferu Acaru, za doprinos uspješnoj realizaciji planiranih projektnih aktivnosti i prepoznavanje važnosti međunarodne suradnje, kulturne razmjene kao i suradnje s kolegama iz različitih zemalja koja je ključna za stvaranje inovativnih pristupa obrazovanju.

Barbara Bošnjak, prof.
DokumentiTražilica
Školski godišnjak
Termini informacija
Promocija zanimanja
Erasmus+
Školski digitalni list

     TheLibar

 

 

 

E-DNEVNIK

  

E - DNEVNIK
Korisni linkovi
Kalendar
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice / A. Cesarca 20, HR-31500 Našice / ss-ikrsnjavoga-nasice.skole.hr / ured@ss-ikrsnjavoga-nasice.skole.hr
preskoči na navigaciju