2020-02-25 09:53:53

Druga radionica iz ciklusa radionica pod nazivom „Sve boje zdravlja“

Učenice 2. i 3. razreda kuhara (Brigita Retich, Dorja Vulić, Laura Gašparić i Melani Mihalek) sa svojim profesoricama Željkom Horvat i Zdenkom Crndić održale su u prostoru Hotela Panolija radionicu i prezentaciju pod nazivom „Jela od cikle“.

Ovo je druga u nizu radionica iz ciklusa radionica pod nazivom „Sve boje zdravlja“. Nit vodilja kroz ovu i buduće radionice je prezentacija određenih prirodnih pigmenata u hrani koji pozitivno utječu na zdravlje. U ovoj radionici tema su bili antocijani i betacijanini, crveno-ljubičasti pigmenti. Tako su se na jelovniku našla jela od cikle i aronije:

Fantazija od cikle Ciklama torta Aronični muffini Sok od cikle Cikla u heljdi Liarovirum Salata od cikle

Cilj održavanja ovih radionica je prezentacija rada učenika i nastavnika prehrambene i ugostiteljske struke te promoviranje zdravog načina prehrane.

Posjetitelji su pokazali veliko zadovoljstvo ovom idejom i oduševljenje priređenim nesvakidašnjim delicijama. Njihovi dobrovoljni prilozi utrošit će se za nabavku namirnica za iduću radionicu koja će se održati na istom mjestu krajem ožujka kada će učenici i nastavnici predstaviti  zeleni biljni pigment, klorofil. Na programu su zelena jela i napitci, kolači i namazi od avokada, špinata, graška, medvjeđeg luka i sličnih namirnica.

Ž. Horvat, prof. i Z. Crndić, prof.

 


Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice