2019-11-18 13:57:30

Projekt Vijeća Europe - PILOT PORTOFOLIO ZA DEMOKRATSKU KULTURU

SŠ Isidora Kršnjavoga sudjeluje u Pilot portfoliju za demokratsku kulturu s ciljem upoznavanja učenika s demokratskom kulturom i pripremiti ih za život u demokratskom društvu. 

SŠ Isidora Kršnjavoga sudjeluje u Pilot portfoliju za demokratsku kulturu koji je izradilo Vijeće Europe u suradnji s Međunarodnim institutom iz Temišvara u Rumunjskoj. Voditeljica projekta u našoj školi je profesorica Marina Međurečan.

Projekt se provodi tijekom listopada, studenog i prosinca. Ispitivanje za učenike je anonimno. U projektu su sudjelovali učenici 3. a opće gimnazije koji su dobili primjerak portfolija s uputama, ispunjavat će ga samostalno, uz pomoć razreda, razrednika, nastavnika geografije, sociologije  i vjeronauka. Nastavnik zadužen za provedbu projekta će redovito unositi razmišljanja učenika o demokratskoj kulturi u online upitnik.

Cilj projekta je upoznati učenike s demokratskom kulturom i pripremiti ih za život u demokratskom društvu. Projekt obuhvaća, vrijednosti, stavove, vještine, kritičko razmišljanje o demokratskim slobodama, poštivanje manjine, ali i poštivanje odluka većine, prihvaćanje zakona, osnovna znanja o građanskom pravu, politici i temeljnim načelima demokracije.  Učenici će biti upoznati s vrijednostima i načelima demokracije, o tome mogu razgovarati s nastavnicima, prijateljima, obitelji. Naša škola provedbom ovog portfolija će doprinijeti razvoju i shvaćanju demokratske kulture.

Marina Međurečan, prof.

 


Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice