2019-11-15 12:52:04

Izvanučionička nastava – posjet Zavičajnom muzeju Našice

Za učenike drugih razreda ekonomske struke organiziran je tijekom mjeseca studenog posjet Zavičajnom muzeju Našice. Planiran je programom iz predmeta Osnove turizma, a učenike je vodila profesorica Vesna Dudjak. Cilj ovog posjeta bio je upoznati učenike s kulturno-povijesnom i prirodoslovnom baštinom našeg zavičaja, ali i značenjem Zavičajnog muzeja kao elementom turističke ponude grada Našica.

Osim kustosice Melite Husnjak, magistrice kulturologije i kulturalnog menadžmenta, učenike je dočekao i direktor ureda Turističke zajednice grada Našica Srećko Perković koji je održao kratko predavanje o organizaciji, proračunu i aktivnostima Turističke zajednice. Nakon predavanja, učenike je kroz povijest našičkog kraja vodila kustosica Melita Husnjak. Upoznali su se s grofovskim životom obitelji Pejačević, životom i stvaralaštvom Isidora Kršnjavoga, Hinka Juhna, vidjeli su kako su naši stari proizvodili odjevne i keramičke predmete, a posebno ih se dojmila Lovačka soba u kojoj je prikazano lovstvo našičkog kraja. Kustosica je naglasila  kako sljedeće godine počinje obnova dvorca te će se cjelokupna vrijedna građa muzeja morati premjestiti u druge adekvatne prostore, a muzej će biti zatvoren.

Pri završetku posjeta, učenici su se zahvalili kustosici i izrazili svoje zadovoljstvo viđenim, a ona nadom da će oni od sada biti važni promotori kulturno-povijesnih vrijednosti našeg zavičaja.

Vesna Dudjak, prof.

 


Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice