2019-10-31 15:08:22

Obilježavanje Međunarodnog dana štednje – 31. listopada

Međunarodni dan štednje obilježava se 31. listopada kao sjećanje na prvi međunarodni kongres štedioničara koji je održan navedenog datum 1924. godine u Milanu. Sastali su se predstavnici svih svjetskih štednih ustanova i pokušali pronaći rješenja za krizu koju je uzrokovao Prvi svjetski rat.

Odluku o Međunarodnom danu štednje donijelo je 350 delegata koji su predstavljali 27 zemalja i oko 100 milijuna štediša uz obrazloženje da je dan utemeljen kako bi se podiglo svijest o važnosti štednje koja je neophodna za razvoj čovječanstva.

Danas se Međunarodni dan štednje uglavnom posvećuje djeci i mladima kroz interaktivne radionice, prezentacije i predavanja prilagođene dobi kako bi ih se učilo prednostima štednje i poboljšalo financijsku pismenost.

Učenici ekonomske struke obilježili su Međunarodni dan štednje prigodnim uređenjem velikog panoa u holu škole. Radionice izrade elemenata za uređenje panoa, organizirane su na satu predmeta Bankarstvo i osiguranje. Pano su izradili učenici 3. a, 3. b i 4. b razreda ekonomske struke pod vodstvom prof. Danijele Puhanić.

Kroz svoje radove učenici su dali naglasak na nenamjensku štednju, prikaz valuta različitih zemalja svijeta u obliku novčanica i kovanica te mogućnost realizacije želja temeljem ušteđenih sredstava.

                                                                                                                                             Danijela Puhanić, prof.

 

 

 

 


Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice