2019-10-28 14:05:13

Prva radionica iz ciklusa radionica pod nazivom „Sve boje zdravlja“

Učenice 2. i 3. razreda kuhara (Brigita Retich, Dorja Vulić, Laura Gašparić i Melani Mihalek) te dva konobara (Sara Gvozdić i Iva Stipić) sa svojim profesoricama Željkom Horvat i Zdenkom Crndić održale su u Malom likovnom salonu Hotela Panolija radionicu i prezentaciju pod nazivom „Buča, kraljica jeseni“.

Ovo je prva u nizu radionica iz ciklusa radionica pod nazivom „Sve boje zdravlja“. Nit vodilja kroz ovu i buduće radionice je prezentacija određenih prirodnih pigmenata u hrani koji pozitivno utječu na zdravlje. U ovoj radionici tema su bili karotenoidi – narančasti pigmenti. Tako su se na jelovniku našla jela od buče, naranče, mrkve:

Humus od buče i tahini paste Jesenski rižoto Ciabatta od buče Kava od buče Kolač od buče, naranče i lješnjaka Savijača od buče i jabuka

Cilj održavanja ovih radionica je prezentacija rada učenika i nastavnika prehrambene i ugostiteljske struke te promoviranje zdravog načina prehrane.

Posjetitelji su pokazali veliko zadovoljstvo ovom idejom i oduševljenje priređenim delicijama. Njihovi dobrovoljni prilozi utrošit će se za nabavku namirnica za iduću radionicu koja će se održati na istom mjestu krajem studenog kada će učenici i nastavnici predstaviti novi prehrambeni pigment koji će biti osnova za mnoga ukusna jela.

Ž. Horvat, prof. i Z. Crndić, prof.

 


Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice