2019-10-25 09:17:10

Stručni posjet vinariji u Brodskom Stupniku

Učenici prvog i trećeg razreda ugostiteljske struke, smjer kuhari, u pratnji svojih razrednica – prof. Zdenke Crndić i prof. Željke Horvat posjetili su 19. listopada Stupničke Dvore. U pratnji su bili i prof. Romeo Mihaljević i prof. Sanja Kurucić koja je fotografijama zabilježila ovaj posjet. 

Stupnički Dvori su hotel smješten na imanju okruženom vinogradima u Brodskom Stupniku.  Djelatnici imanja proveli su nas kroz vinograde pričajući nam povijest i planove za budućnost imanja. Pored hotela nalazi se farma škotskih goveda i mini koza, a tu su i kavezi sa zečevima. U posebnom odjeljku su kokoši - po par od nekoliko različitih vrsti - sve jedna ljepša i zanimljivija od druge. Uzgoj ovih životinja ima veliku ulogu, kako u privlačenju turista tako i u mogućnosti hotela da u potpunosti postane samoodrživ. Tome će svakako pridonijeti i vrt koji je u potpunosti ekološki i organskog uzgoja.

Nakon obilaska imanja pogledali smo vinski podrum i arhivu vina gdje nam je pokazano kako se vina arhiviraju i čuvaju. Nakon ručka uputili smo se kući.

 

Željka Horvat, prof.

 

 


Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice