2019-10-04 08:13:53

„Od blata do zlata“

U utorak , 1. listopada učenici prvih razreda gimnazije, 4. pmg i 4. jezične gimnazije posjetili su Zavičajni muzej u Našicama. U izložbenom salonu dr. sc. Marija Bošnjak , dip. ing. i Sanja Jaundžić  dip. ing., djelatnice Geološko-paleontološkog odjela, Hrvatskog prirodoslovnog muzeja u Zagrebu, održale su predavanje i stručno vodstvo kroz postav izložbe „Miocen sjeverne Hrvatske  - Od blata do zlata“. 

Dr. sc. Marija Bošnjak , dip. ing. i Sanja Jaundžić  dip. ing. i dr.sc. Davor Vrsaljko autori su ove izložbe koja prikazuje promjene na prostoru sjeverne Hrvatske u razdoblju miocena, također sadržava primjerke iz našičkog kraja.

Učenici su posjetili izložbu u sklopu izvanučioničke nastave iz geografije i biologije. Temu izložbe mogu povezati s nastavnim gradivom, fosilima, starosti Zemlje, stijenama i mineralima.

Voditelji su bili Marta Božić, Senka Erdeš i Marina Međurečan.

Marina Međurečan, prof.

Dojmovi učenika 1. a razreda opće gimnazije:

Lucija Godan: " Bilo je zanimljivo i najviše su me dojmile razne vrste školjki."

Benjamin Lamot: " Svidjelo mi se to sto su te stvari pronađene na našem području, ovdje gdje mi živimo i zato mi je drago da i tu ima takvih nalazišta."

Marica Galinec: " Bilo je jako zanimljivo, a najviše su mi se svidjeli zubi morskih pasa."

Petra Ilić: " Predavanje je bilo zanimljivo i poučno. Najviše su mi se svidjele školjke i to sto su predavači ujedno i pronašli fosile o kojima su govorili ."


Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice