2019-10-01 15:39:02

Svjetski dan turizma – 27. rujna

Svjetski dan turizma obilježava se kako bi se unutar međunarodne zajednice jačala svijest o turizmu i njegovom gospodarskom, sociološkom, kulturnom i političkom značaju.  

Svjetska turistička organizacija (World Tourism Organization – UNWTO) je na svojoj trećoj sjednici održanoj u Torremolinosu, Španjolska, 1979. godine odlučila pokrenuti obilježavanje Svjetskog dana turizma svake godine 27. rujna putem prigodnih manifestacija, priredbi i događanja. Navedeni datum je odabran kako bi podsjećao na važan trenutak za Svjetsku turističku organizaciju, dan kada je 1970. godine usvojen Statut Organizacije.

Sva zbivanja se uvijek vežu uz jednu odabranu temu koju određuje Generalna skupština po preporuci Izvršnog odbora Svjetske turističke organizacije. Ovogodišnja tema je „Turizam i radna mjesta – bolja budućnost za sve“.

Učenici naše škole obilježili su Svjetski dan turizma prigodnim uređenjem izložbe u holu. Izložbeni  materijal su na satu predmeta Osnove turizma izradili učenici 2. a ekonomske, 2. b ekonomske, 1. a ugo (kuhar) i 1. b ugo (kuhar) pod vodstvom predmetnih profesorica.

Poseban naglasak dan je turističkim odrednicama našeg kraja – Obiteljsko poljoprivrednog gospodarstvo Peršić iz Donje Motičine, Planinarska kuća Tivanovac u Gazijama i Kuća za odmor Mijić u Vukojevcima.                                        

                                                        Vesna Dudjak prof. i  Danijela Puhanić, prof.

 

 

 


Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice