2019-09-26 16:20:26

Obilježili smo Europski dan jezika

Dana 26. rujna 2019. obilježen je Europski dan jezika u našoj školi glazbeno-scenskim programom kojega su osmislile i s učenicama uvježbale profesorice stranih jezika Mirjana Rajić Zebić, prof. savjetnik njemačkoga jezika i Adrijana Rajić, prof. mentor engleskoga jezika.

Na samom početku programa učenici 4. a razreda opće gimnazije Filip Kasapović i Josipa Kovač krenuli su na put kroz odabrane zemlje EU pri čemu su susretali prolaznike te s njima razmijenili pokoju rečenicu na danim jezicima.

Njihovo je putovanje pratila i pjesma pa su tako učenici izvodili odabrane pjesme na jezicima zemalja iz itinerara. Nikola Čeme, učenik 2. a razreda opće gimnazije izveo je Dobre vibracije grupe Film.

Karlo Vulić, maturant 4. razreda matematičke gimnazije izveo je Il libro dell' amore 2Cellos.

Valentina Matišić iz 2. a og pjevala je Zemlja pleše Anje Rupel na slovenskom.

Tijekom putovanja kroz Njemačku Ana Umiljanović, 3. a og pjevala je Irgendwas bleibt grupe Silbermond.

Sve što i sama želi pjesmom Je Veau Zaz na francuskom jeziku opjevala je Dora Markulić iz 3. a razreda opće gimnazije.

Pjesmu na španjolskom koju izvodi Enrique Iglesias, Duele El Corazón, pjevala je Ana Umiljanović, učenica 3. a og.

Na kraju putovanja, dolskom u Portugal, svi su učenici sudionici otpjevali Ai Se Eu Te Pego Michela Telo-a, čemu se priključila i publika.

Kako bi gledatelji lakše pratili što se događa na pozornici, program je praćen slikokazom u kojem su prikazani osnovni geografski podaci, znamenitosti, poznati ljudi i zanimljivosti pojedinih država.

Nakon glazbeno-scenskog programa podijeljene su DSD diplome učenicima koji su prošle školske godine položili DSD I ispit.

Adrijana Rajić, prof. mentor


Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice