2013-12-12 16:43:10 Učenici pekli božićne kolače i konzervirali voće i povrće U okviru ostalih oblika neposrednog odgojno-obrazovnog rada učenici 3. a ugostitelja konzervirali su voće i povrće. Cilj rada je stjecanje znanja i vještina u proizvodnji prerađevina voća i povrća. Naučili su kako dobiti trajne prerađevine bez upotrebe štetnih kemijskih dodataka. Napravili su: pekmez od šljiva, marmeladu od dunja i jabuka, kompot od dunja, ajvar, marinirano povrće (turšija) i jabučni ocat. Rezultate svoga rada pokazali su na prodajnoj izložbi (10. prosinca), a interes kupaca (većim djelom zaposlenika škole) bio je velik, dok je prikupljeni novac namijenjen za unapređivanje nastavnih procesa ugostiteljske struke. Nositelji aktivnosti su: učenici 3. a ugo (Neven Novaković, Luka Bošnjaković, Krešimir Žnidarec i Marko Abramović) s profesoricom Marijom Valenčak.
Učenici 1. razreda slastičara (Siniša Miketek, Ena Plačanac, Klaudija Turza, Melita Juran, Danijel Krupa, Andrea Pfeifer, Matija Tacko, Tena Tukerić) uz pomoć profesorice Zdenke Crndić u sklopu praktične nastave ispekli su suhe božićne kolače koji su također bili na prodajnoj izložbi. Marija Valenčak, prof.
|
Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice |