2022-04-01 15:50:29

Kuharska radionica na temu „Veganska prehrana uz primjenu Zero Waste koncepta".

U Srednjoj školi Isidora Kršnjavoga u Našicama u okviru projekta RCK VirtuOS, strukovni nastavnici kuharstva Miroslav Balažić i Marija Bošnjak održali su kuharsku radionicu na temu „Veganska prehrana uz primjenu Zero Waste koncepta".

Uz izvrsne predavače na  radionici su sudjelovali učenici 2. razreda kuhara sa svojim stručnim učiteljima Anom Mirković, Stanislavom Vinkovićem, Jerkom Amidžićem i Silvijom Nekić.

Na radionici su uspješno prigotovljena sljedeća jela:

Salata od leće i ječma

Namaz od bijelog graha na prhkoj podlozi od integralnog brašna, perlice od mladih listova žita

Carpaccio od cikle, tofu, mrežica od tapioke

Ragu od gljiva i sojini medaljoni, čips od tapioke

Veganska sarma, pjenasta krema od butternut tikve

Odrezak od slanutka i sojinih pahuljica, karamelizirani poriluk, krema od čičoke, umak od limuna

Sorbet od malina i cvijeta lipe

Veganska meringue, ganache, crumble, sorbet od malina i cvijeta lipe

Sirova Torta od bobičastog voća i orašastih plodova

Čestitke svim sudionicima na iskazanoj kreativnosti!

Ana Mirković, str. učitelj


Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice