2021-05-28 07:55:41

Pravila ponašanja u restoranu - radionica za učenike

Dana, 27. svibnja 2021. godine, nastavi iz predmeta Komunikacijsko prezentacijske vještine, nazočio je stručni učitelj ugostiteljskog posluživanja Jerko Amidžić. Cilj njegova posjeta bio je prezentirati pravila ponašanja u restoranu učenicima 3. a i b ekonomske struke. Naime, jedna od nastavnih tema u okviru nastavnog programa iz ovog predmeta je Poslovni bonton- poslovni ručak.

Svi znamo koliko je važan prvi dojam i da on često govori o pojedincu, a time i o poslovnom subjektu kojega taj pojedinac predstavlja. Poznavati pravila lijepog ponašanja značajno je u privatnom životu, ali posebno u poslovnom svijetu jer može utjecati na unaprjeđenje odnosa s klijentima, kolegama i poslovnim suradnicima.

Stručni učitelj Jerko Amidžić upoznao je učenike s pravilima koji se odnose na ulazak u restoran, naručivanje hrane i pića, korištenje pribora, plaćanje računa i izlaska iz restorana.

Učenicima se posebno svidio ovakav način izvođenja nastave, tako da je vrijeme od 40 minuta bilo prekratko da bi se uspjelo prezentirati sve ono što se željelo i odgovoriti na sva pitanja učenika.

                                                                                   Vesna Dudjak, prof.

 


Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice