2021-05-17 15:46:16

Radionica “HRANA I VINO“

14. svibnja 2021. godine u ugostiteljskom praktikumu Srednje škole Isidora Kršnjavoga održala se radionica pod nazivom „Hrana i vino“.

Radionicu je vodio Neven Novaković, kuhar Gastro marketa koji je svojim dugogodišnjim radom stekao iznimno veliko  iskustvo te svoje znanje prenio na naše učenike. Na radionici su sudjelovali učenici 2. razreda kuhara te njihovi stručni učitelji Ana Mirković i Stanislav Vinković.

Gost radionice Martin Kovačević, enolog Feravina sljubio je vina s mesnim jelima.Učenike i goste upoznao je sa poviješću Feravina te sa samom tvrtkom koja se može pohvaliti  iznimno kvalitetnim vrstama i sortama vina. Prilikom sljubljivanja vina s jelom  pokazao je učenicima kako i na koje načine sljubiti vino vodeći računa o vrsti mesa, načinu pripremanja, prilogu, umacima te začinima koja se koriste prilikom pripremanja jela.

Koristimo ovu priliku kako bi se zahvalili sponzorima koji su nam omogućili da se ova iznimo hvale vrijedna radionica održi.

Sponzori radionice - članice Nexe grupe :

1. Gastro – marketu – koji nam je ustupio svog djelatnika Nevena

 2. Osilovac  (meso)

3. Fera vino – na vinu i enologu Martinu te, 

OPG –u Laluj Brezik  na šparogama.

Jela koja su pripremana :

Jela s roštilja

Biftek

Ramstek

T – bone

Ribeye

Steak

Tomahawk steak

Prilozi uz pripremljena jela (povrće na žaru, đuveđ riža, glazirane šparoge, prženi spiralni krumpir)

Umaci – BBQ umak, umak od zelenog papra, umak od smrčka

Salate – razne salate uz roštilj

Ana Mirković, voditeljica ugostiteljskog praktikuma


Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice