2019-03-05 12:50:27 Edukativna radionica „More u Slavoniji“ U Srednjoj školi Isidora Kršnjavoga održana je 4. ožujka 2019. u ugostiteljskom praktikumu edukativna radionica „More u Slavoniji“. Cilj radionice je bio upoznati učenike 2. razreda kuhara s mediteranskom kuhinjom, raznim vrstama morske ribe, rakova i glavonožaca te im ukazati na važnost i načine pripremanja jela u ugostiteljstvu, odnosno kuharstvu. Edukativna radionica bila je spoj teorijsko/praktičnog rada u kojem su sudjelovali učenici drugog razreda kuhara i stručni učitelji: Ana Mirković, Marica Canecki, Stanislav Vinković, Antonela Glušac i Jerko Amidžić. Radionicu je vodio gospodin Neven Novaković (bivši učenik naše škole), danas šef kuhinje u Opatiji. Učenici su naučili vrste morskih riba, načine njihova pripremanja te nove načine dogotovljavanja jela. Radionica je održana pomoću donacije raznih vrsta ribe koju je donirala tvrtka „Kantar 408“ d.o.o. iz Šibenika u suradnji s gospodinom Antonijom Skorićem iz Skradina, kojima se ovom prilikom zahvaljujemo na donaciji. Zahvaljujemo Gospodinu Novakoviću na održanoj radionici koja će, zasigurno, biti od velike koristi našim učenicima u daljnjem obrazovanju i radu nakon završene škole. Pripremljena morska jela: 1. BRODET OD BARAKUDE, LIGNJI 2. RIŽOTO OD KOZICA 3. UMIDO OD MORSKOG PSA 4. IN FORNO OD SKUŠE 5. SALATA OD HOBOTNICE 6. GREGADU OD TABINJE 7. RIBA U SOLI OD BRANCINA 8. RIBLJA BISTRA JUHA OD BRANCINA 9. RIBA NA ŽARU – ORADA 10. MARINIRANI FILE RIBE OD HAME Ana Mirković, suradnik u nastavi ugostiteljske struke |
Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice |