preskoči na sadržaj

Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice

 > Naslovnica
Vijesti

Pojam ljudskog rada u socijalnom nauku Crkve

Autor: Manuela Kojić, 7. 12. 2011.

U SŠ Isidora Kršnjavoga u Našicama, u petak, 2. prosinca održano je  predavanje dr. Vladimira Dugalića pod nazivom Pojam ljudskog rada u socijalnom nauku Crkve. Predavanje je organiziralo Katoličko društvo prosvjetnih djelatnika Ogranak Našice, Srednja škola i Matica Hrvatska Našice..

Učenici 2. a razreda prirodoslovno- matematičke gimnazije Ina Ćorković i Sara Jurić su zajedno s profesoricom Marijom Pepelko izradile prezentaciju o predavaču dr. Dugaliću prožetu njegovim ranijim predavanjima,  znanstvenom i teološkom radu. Također su  učenice 4. b razreda ekonomske struke Sandra Andrašek, Maja Begić, Mihaela Jurinjak, Katarina Marjančević i Manuela Orličnik u okviru programa predmeta gospodarstvo s profesoricom Tanjom Horvat izradili pano u holu Škole na temu Pojam ljudskog rada u socijalnom nauku Crkve.

                  Glazbeni uvod u predavanje napravili s učenici Osnovne glazbene škole „ Kontesa Dora“ Našice, odnosno njihov Komorni orkestar, koji je izveo Šalu P. Gotovca,  Internezzo iz opere Cavaleria rusticana P. Mascagania te Kompas za snove Deana Kopria.

                  Nakon toga je uslijedilo zanimljivo predavanje dr. Dugalića. Svima nazočnim  je posvijestio značenje rada u životu ljudi, objasnio pojam rada kroz filozofske pravce koji su se pojavljivali kroz povijest ljudskog roda, te kako pomiriti subjektivnu i objektivnu dimenziju rada. Kao zaključak svega je: Radi da bi bio čovjek, Gledaj na rad kao na poziv, Radi iz ljubavi prema svojoj obitelji, životu, Radom izgrađuj sebe, Uskraćivati nekome pravo na rad je kriminal, Ne dati plaću radniku je grijeh, Profit mora biti u okvirima koji su u skladu s mogućnostima, Rad nije smisao života, Rad je sredstvo ,a ne cilj.

Po završetku predavanja uslijedila su pitanja i ugodan razgovor članova Katoličkog društva  s dr Dugalićem.

               Lidija Gerendaj
DokumentiTražilica
Termini informacija
Erasmus+
Školski digitalni list

     TheLibar

 

 

 

Online čitaonica

E-DNEVNIK

  

E - DNEVNIK
Korisni linkovi
Kalendar
« Rujan 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice / A. Cesarca 20, HR-31500 Našice / ss-ikrsnjavoga-nasice.skole.hr / ured@ss-ikrsnjavoga-nasice.skole.hr
preskoči na navigaciju