preskoči na sadržaj

Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice

 > Naslovnica
Vijesti

Obilježen Dan Europe

Autor: Adrijana Rajić, 9. 5. 2024.

Dan Europe, koji slavi mir i jedinstvo u Europi, obilježava se 9. svibnja svake godine. Taj datum označava godišnjicu povijesne „Schumanove deklaracije“ koja je iznijela njegovu ideju o novom obliku političke suradnje u Europi, koja bi rat među europskim nacijama učinila nezamislivim. Schumanov prijedlog smatra se početkom današnje Europske unije.

Ove godine Dan Europe obilježile su Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice, Industrijsko - obrtnička škola Slavonski Brod, Srednja škola Prelog, Strojarska i prometna škola Varaždin i

Tehnička škola Čakovec projektom na državnoj razini kojega je osmislila i provela Adrijana Rajić, prof. savjetnica Engleskoga jezika.  

Maturanti 4. a razreda opće gimnazije pod mentorstvom Mirjane Rajić, prof. izvrsne savjetnice upoznali su sudionike s vrijednostima Europske unije te su podijelili vlastita iskustva sudjelovanja u mobilnostima  u sklopu Erasmus+ projekata iz područja općeg obrazovanja koji su provedeni u Srednjoj školi Isidora Kršnjavoga Našice.

Učenici 2. razreda, smjer CNC operater iz Slavonskog Broda govorili su o stručnoj praksi u Češkoj uz vodstvo prof. Suzane Mihelčić, koordinatorice projekta ECO-EDU3, pod mentorstvom prof. Edite Margete.

Učenice Srednje škole Prelog su podijelile iskustva sa stručne prakse u sklopu projekta Go4eXperience, a njihove su mentorice profesorice Maja Labaš – Horvat i Kristina Jančec.

Prof. Ana Marketin – Sedlar, prof. savjetnica mentorica je maturantima 4. a razreda zanimanja Strojarski računalni tehničar koji su podijelili svoja iskustva sa stručne prakse u Češkoj.

Tehničku školu Čakovec predstavljali su učenici 3. RT filmom kojim su približili projekt Technic(al) for the future pod mentorstvom Daniele Zadravec, prof. izvrsne savjetnice i dipl. bibl. Sanje Novak, savjetnice.

Video uratke nastavnika i učenika sudionika objedinila je Adrijana Rajić, prof. savjetnica u digitalnu knjigu na poveznici u nastavku: Europe Day.

Adrijana Rajić, prof. savjetnica
DokumentiTražilica
Školski godišnjak
Termini informacija
Promocija zanimanja
Erasmus+
Školski digitalni list

     TheLibar

 

 

 

E-DNEVNIK

  

E - DNEVNIK
Korisni linkovi
Kalendar
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice / A. Cesarca 20, HR-31500 Našice / ss-ikrsnjavoga-nasice.skole.hr / ured@ss-ikrsnjavoga-nasice.skole.hr
preskoči na navigaciju