preskoči na sadržaj

Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice

 > Naslovnica
Vijesti

DANI MEDIJSKE PISMENOSTI – Influenceri i prikriveno oglašavanje

Autor: Lidija Lovrić, 26. 4. 2024.

Dana 24. travnja učenici 3. ekonomske struke sudjelovali su u radionici „Influenceri i prikriveno oglašavanje“ koja je organizirana u okviru obilježavanja 7. Dana medijske pismenosti. Radionicu je organizirala i vodila prof. Lidija Lovrić pod satom Marketinga.

Dani medijske pismenosti projekt su Agencije za elektroničke medije i Ureda UNICEF-a za Hrvatsku, koji se u suradnji s brojnim partnerima i pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija i Ministarstva znanosti i obrazovanja provodi svake godine u proljeće, od 2018.

Danas mladi jako puno vremena provode uz Internet i društvene mreže. Njihovu pozornost osobito privlače influenceri koji svojim porukama pokazuju što je u modi na različitim područjima. Često je svrha tih poruka probuditi potrebe i potaknuti mlade na kupovanje i potrošnju. To se često ne vidi i nije odmah uočljivo, ali je činjenica da iza nekih influencera stoje i različite tvrtke i njihove oglašivačke poruke u kojima se „vrti“ mnogo novca. Cilj ove radionice je upoznati učenike s vezom između influencera i marketinga te ih ohrabriti da kritički razmišljaju o tome, jer je vrlo često riječ o prikrivenom oglašavanju. Prikriveno oglašavanje koriste mediji ili oni koji žele svoje proizvode plasirati na tržište na nedopušten, možemo reći ilegalan način. Učenici su se upoznali s Zakonom o medijima i Zakonom o elektroničkim medijima gdje je definirano i zabranjeno prikriveno oglašavanje. Istraživali su influencere na društvenim mrežama i pronalazili konkretne primjere prikrivenog oglašavanja. U radionici su koristili radni priručnik „Influenceri i njihova uloga u životima djece i mladih“ s portala medijska pismenost.hr.

Lidija Lovrić, prof. mentor
DokumentiTražilica
Školski godišnjak
Termini informacija
Promocija zanimanja
Erasmus+
Školski digitalni list

     TheLibar

 

 

 

E-DNEVNIK

  

E - DNEVNIK
Korisni linkovi
Kalendar
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice / A. Cesarca 20, HR-31500 Našice / ss-ikrsnjavoga-nasice.skole.hr / ured@ss-ikrsnjavoga-nasice.skole.hr
preskoči na navigaciju