preskoči na sadržaj

Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice

 > Naslovnica
Vijesti

FESTIVAL ZNANOSTI: Utjecaj emocionalne inteligencije na uspješnost poslovanja

Autor: Tanja Horvat, 23. 4. 2024.

Učenici 1. razreda ekonomske struke, uz  mentorstvo Tanje Horvat, prof. proveli su interaktivnu radionicu na temu „Samo da ti kažem“, a učenice trećeg razreda Ema Drenovac i Lucia Madžarević su na kreativan način osmislile i postavile pano na zadanu temu u učionici br.  26.

Cilj radionice je bio naučiti kako se izražavati kada se trebamo zauzeti za sebe ili riješiti problem koji imamo s nekim. Radionicom smo se  podsjetili na naše svakodnevne načine reagiranja i komuniciranja s drugima, osobito u situacijama kada stvari ne idu najbolje. Započeli smo igrom u paru „Jedna olovka – dva crtača“ - kako se izboriti za sebe kada smo suočeni s nečijim zahtjevom. Središnji dio radionice odnosio se na problemsku situaciju: Kako ćeš postupiti? Učenici su simulirali zadane konfliktne  situacije, kritički komentirali reakcije i prijedloge te prepoznavali komunikacijske stilove. Zaključili smo da najviše preferiraju stil otvorenog razgovora  korištenjem „Ja rečenica”.

Spoznali smo da emocionalna inteligencija označava svjesnost vlastitih emocija i načina na koji one utiču na naše ponašanje. Vrijednost emocionalne inteligencije značajna je za osobni i profesionalni razvoj. Ona nam olakšava sposobnost za otpornost, motivaciju, empatiju, rasuđivanje, upravljanje stresom, komunikaciju te sposobnost prepoznavanja i kretanja kroz mnoštvo društvenih situacija i sukoba.                                

                                           Tanja Horvat, prof. mentor  

  

      

 

                                

                                                                                                  

 
DokumentiTražilica
Školski godišnjak
Termini informacija
Promocija zanimanja
Erasmus+
Školski digitalni list

     TheLibar

 

 

 

E-DNEVNIK

  

E - DNEVNIK
Korisni linkovi
Kalendar
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice / A. Cesarca 20, HR-31500 Našice / ss-ikrsnjavoga-nasice.skole.hr / ured@ss-ikrsnjavoga-nasice.skole.hr
preskoči na navigaciju