preskoči na sadržaj

Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice

 > Naslovnica
Vijesti

Okrugli stol na temu Računovodstvo i financije u praksi

Autor: Ljiljana Kasapović, 26. 3. 2024.

Dana 20. ožujka održan je okrugli stol na temu Računovodstvo i financije u praksi u organizaciji učenika 4. razreda ekonomske struke i predmetne profesorice Ljiljane Kasapović u trajanju dva školska sata.

Na okruglom stolu sudjelovalo je 7 računovođa iz prakse, a neki od njih su i vlasnici obiteljskih tvrtki. Gosti panelisti bili su: Marija Božić - voditeljica računovodstva u Srednjoj školi I. Kršnjavoga Našice kao predstavnica proračunskog računovodstva, Jelena Budoš - vlasnica tvrtke Kreativa 19 j.d.o.o. kao predstavnica neprofitnog računovodstva – udruga, Vesna Budoš, pokretačica obiteljskog obrta, predstavnica otvorenog sporednog zanimanja, Dragoljub Siljanoski - računovođa u vlastitom obrtu Fotocentar Našice, predstavnik računovodstva paušalnog obrta, Martina Baričević – šefica Službe za računovodstvo u Nexe d.d. te ujedno i predstavnica korporativnog računovodstva, Dražen Ibriks - predsjednik Udruge računovođa i financijskih djelatnika Našice i Mirjana Nekić - računovotkinja i vlasnica  tvrtke Visa Est  j.d.o.o. za knjigovodstvene usluge, koja je predstavljala računovodstvo obveznika poreza na dohodak.

Panel raspravu pratili su učenici svih razreda ekonomske struke i njihovi profesori, učenici 2. a i b razreda opće gimnazije koji pohađaju fakultativnu nastavu iz predmeta Financijska pismenost te ostali zainteresirani učenici iz gimnazijskih razreda.

Ravnatelj Željko Filjak pozdravio je nazočne, a dalje je raspravu moderirala profesorica Ljiljana Kasapović koja je postavljajući pitanja gostima pokušala učenicima približiti vrlo zahtjevnu materiju iz računovodstva.

Svrha okruglog stola bila je: ukazati učenicima i ostalim nazočnim gostima važnost poznavanja računovodstvenih sadržaja, povezati teoretske sadržaje s praksom te promicati računovodstvenu profesiju.

Sadržaj je upotpunjen i glazbenom točkom učenika 4. JG Ivana Dragića i učenika 1. razreda PMG Nike Devalda te videouradcima učenica 4. razreda ekonomske struke, kao i Kahoot kvizom o poznavanju računovodstvenih pojmova.

Nastojimo unaprjeđivati nastavne sadržaje struke svakim oblikom suradnje s gospodarstvenicima pa tako i s ovom panel raspravom. Stoga, zahvaljujemo gostima predavačima što su se odazvali pozivu i učenicima ukazali na važnost poznavanja računovodstvenih sadržaja u poslovanju tvrtke.   

Ljiljana Kasapović, prof.

 
DokumentiTražilica
Školski godišnjak
Termini informacija
Promocija zanimanja
Erasmus+
Školski digitalni list

     TheLibar

 

 

 

E-DNEVNIK

  

E - DNEVNIK
Korisni linkovi
Kalendar
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice / A. Cesarca 20, HR-31500 Našice / ss-ikrsnjavoga-nasice.skole.hr / ured@ss-ikrsnjavoga-nasice.skole.hr
preskoči na navigaciju