preskoči na sadržaj

Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice

 > Naslovnica
Vijesti

Novi Erasmus+ projekt za naše strukovnjake

Autor: Goran Knežević, 12. 6. 2020.

Agencija za mobilnosti i programe EU je, na temelju Odluke o dodijeli financijske potpore za projektne prijedloge u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga za 2020. godinu, za program Erasmus+, za Ključnu aktivnost 1 – za područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, prihvatila projektni prijedlog SŠ Isidora Kršnjavoga Našice u vrijednosti od 63.527,00 Eura.

Naziv odobrenog projektnog prijedloga je European Practice for Better Skills (Europska praksa za bolje vještine) i projektnom je osigurano stručno usavršavanje za 24 učenika u Italiji, Portugalu i Sloveniji te stručna usavršavanja za dva profesora u Sloveniji. Projektni tim škole, u čijem su sastavu prof. Barbara Bošnjak, prof. Josip Brkić, prof. Sanja Kurucić i prof. Goran Knežević, osmislio je provedbu stručne mobilnosti za sljedeća stručna zanimanja: kuhar, slastičar, tehničar za elektroniku i automehatroničar. Učenici koji će ići na stručnu mobilnost u Italiju i Sloveniju provest će 3 tjedna stručne prakse u navedenim zemljama, dok je mobilnost u Portugalu planirana u trajanju od 2 tjedna stručne prakse.

Planirane projekte aktivnosti pomažu učenicima u jačanju stručnih vještina i jezičnih kompetencija, u razvijanju timskog i suradničkog rada s drugim sudionicima iz EU zemalja, a u školske se kurikulume implementira europska dimenzija obrazovanja.

Projektom se želi motivirati i povećati interes učenika za strukovnim obrazovanjem i osposobljavanjem, kako bi uža i šira lokalna zajednica shvatila vrijednosti strukovnog obrazovanja. Također, cilj nam je i integracija našeg obrazovnog sustava s europskim obrazovanjem i poduzetništvom te pružanje prilike učenicima i nastavnicima za obavljanjem radnih zadataka i poslova u novom okruženju u svrhu stjecanja novih iskustava i vještina.

Ovo je četvrti odobreni projektni prijedlog naše škole u posljednjih 6 godina, a što ukazuje na činjenicu kako se SŠ Isidora Kršnjavoga ozbiljno i sustavno posvećuje internacionalizaciji škole te stvaranju mogućnosti za stjecanje inozemne stručne prakse naših učenika.
DokumentiTražilica
Termini informacija
Erasmus+
Školski digitalni list

     TheLibar

 

 

 

Online čitaonica

E-DNEVNIK

  

E - DNEVNIK
Korisni linkovi
Kalendar
« Travanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice / A. Cesarca 20, HR-31500 Našice / ss-ikrsnjavoga-nasice.skole.hr / ured@ss-ikrsnjavoga-nasice.skole.hr
preskoči na navigaciju