preskoči na sadržaj

Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice

 > Naslovnica
Vijesti

Završava Erasmus+ projekt „Time to Make Peace with Nature“

Autor: Marina Međurečan, Snježana Krištofik Juranić, 22. 5. 2024.

Erasmus+ projekt „Time to Make Peace with Nature“ priveden je kraju petom i posljednjom mobilnošću održanom u gradu Tours u Francuskoj. Na mobilnosti su sudjelovale profesorice Marina Međurečan i Snježana Krištofik Juranić od 7. do 10. travnja. Tema ove mobilnosti bila je  „Zero Waste and Green Consumption“, odnosno, sudionici su se bavili temom upravljanja otpadom. Sudionici ove mobilnosti bili su nastavnici ili članovi građanskih udruga (partneri iz Finske), a cilj svake, pa tako i ove,  održane mobilnosti bio je prisutne nastavnike i nastavnice poučiti o problemima zagađenja okoliša, klimatskih promjena i elementarnih katastrofa te razvijati metode poučavanja kojima bi se kod mladih razvila svijest o aktualnim pitanjima zaštite okoliša.

U skladu s temom mobilnosti, sudionici su posjetili dvije ustanove za upravljanje, sortiranje, recikliranje i obradu otpada: Sivert (https://www.sivert.fr/sivert/territoire-et-competence/) i Paprec (https://www.paprec.com/en/) te Park prirode Loire Anjou Touraine (https://www.parc-loire-anjou-touraine.fr/en/loire-anjou-touraine-natural-park).

Erasmus+ projekti ujedno su i prilika da domaćini svojim gostima prezentiraju kulturnu, povijesnu i prirodnu baštinu svojeg kraja te su organizirani obilasci grada Toursa i vrtova dvorca Villandry (https://www.chateauvillandry.fr/?lang=en).

Domaćini pete mobilnosti bili su nastavnici škole Lp Lycee des Metiers Gustave Eiffel (https://www.lycee-eiffel-tours.eu/) koja je ujedno i nositelj ovog projekta. U projektu su sudjelovale još četiri zemlje, tj. partnerske škole i ustanove: iz Portugala, Finske, Turske i Hrvatske. U našoj se školi projektni tim sastojao od 4 nastavnice: Barbare Bošnjak, Snježane Krištofik Juranić, Marine Međurečan i Nikoline Pavlović te ravnatelja Željka Filjaka. U razdoblju od svibnja 2023. do svibnja 2024. održano je pet mobilnosti, a prva je bila baš u našičkoj srednjoj školi. Nadamo se nastavku suradnje u nekim novim projektima!

                                 profesorice Snježana Krištofik Juranić i Marina Međurečan

 

 

 

 
Tražilica
Školski godišnjak
Termini informacija
Promocija zanimanja
Erasmus+
Školski digitalni list

     TheLibar

 

 

 

E-DNEVNIK

  

E - DNEVNIK
Korisni linkovi
Kalendar
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice / A. Cesarca 20, HR-31500 Našice / ss-ikrsnjavoga-nasice.skole.hr / ured@ss-ikrsnjavoga-nasice.skole.hr
preskoči na navigaciju