preskoči na sadržaj

Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice

 > Naslovnica
Vijesti

Dani otvorenih vrata škole - Nastavak provedbe projekta Šafran u sklopu Dana otvorenih vrata

Autor: Snježana Krištofik Juranić, 29. 4. 2024.

Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice od ove se školske godine opet uključila u provedbu projekta Šafran. Radi se o projektu u kojemu učenici osnovnih i srednjih škola sade lukovice šafrana u spomen na milijun i pol židovske djece i tisuće druge djece stradale tijekom Holokausta. Projekt Šafran uključuje aktivnosti koje započinju registracijom škola za sudjelovanje u projektu u svibnju, nastavljaju se sadnjom i praćenjem rasta lukovica od jeseni do proljeća te provođenjem raznih dodatnih aktivnosti s tematikom holokausta i završavaju evaluacijom projekta. U projektu može sudjelovati jedan ili više razreda pod vodstvom nastavnika u sklopu čijeg predmeta se poučava o holokaustu, tako se u našoj školi provode aktivnosti u sklopu Povijesti (profesorica Ivana Lijić) i Engleskog jezika (profesorica Snježana Krištofik Juranić).  

Nakon početnih aktivnosti koje je provela profesorica Ivana Lijić, ovaj tjedan je profesorica Snježana Krištofik Juranić nastavila s provedbom organizacijom obilaska našeg grada pod nazivom „Židovska baština u Našicama“ za razrede 3. PMG i 2. ekonomske škole. Nakon kraćeg uvodnog predavanja u školi u kojemu su učenici dobili informacije o židovskoj zajednici koja je do II. svjetskog rata postojala u Našicama, učenici su imali prilike prošetati gradom i usporediti slike zgrada koje su do II. svjetskog rata pripadale židovskim obiteljima s aktualnim stanjem.  

Učenici ambasadori juniori u sklopu EPAS programa (program škola ambasadora Europskog parlamenta) iz 2. razreda ekonomske škole izradit će video s osvrtom na ovu aktivnost te ćemo njihov uradak po završetku podijeliti s vama. 
Tražilica
Školski godišnjak
Termini informacija
Promocija zanimanja
Erasmus+
Školski digitalni list

     TheLibar

 

 

 

E-DNEVNIK

  

E - DNEVNIK
Korisni linkovi
Kalendar
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice / A. Cesarca 20, HR-31500 Našice / ss-ikrsnjavoga-nasice.skole.hr / ured@ss-ikrsnjavoga-nasice.skole.hr
preskoči na navigaciju