preskoči na sadržaj

Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice

 > Naslovnica
Vijesti

Dan strukovnih zanimanja 2024.

Autor: Vesna Dudjak, Lidija Lovrić, Danijela Puhanić, 19. 4. 2024.

Dana 12. travnja 2024. predstavili smo strukovna zanimanja naše škole na Trgu dr. Franje Tuđmana u Našicama pod nazivom Dan strukovnih zanimanja 2024. Dan je nastao kao spoj 19. Sajma vježbeničkih tvrtki učenika ekonomske struke i 1. sajma sekcija Učeničke zadruge Isidora. Predstavilo se osam vježbeničkih tvrtki učenika ekonomske struke, jedna vježbenička tvrtka učenika poljoprivredne struke i sedam sekcija Učeničke zadruge Isidora. Ukupno se predstavilo javnosti 13 strukovnih zanimanja koja nudi naša škola. Predstavljene su mogućnosti povećanja kompetencija učenika kroz sudjelovanje učenika strukovnih zanimanja u programima Erasmus+, pohađanje stručne prakse i edukacije u nekoj od europskih zemalja te obavljanje stručne prakse u hotelima na Malom Lošinju. Organizatorice događanja su profesorice Lidija Lovrić, Vesna Dudjak, i Danijela Puhanić.

Cilj ovog događaja je promicanje strukovnog obrazovanja, poticanje i iskazivanje kreativnosti učenika, uspostavljanje partnerskih odnosa s gospodarstvom te promicanje poduzetništva.

Nazočnima se obratio ravnatelj Željko Filjak i istaknuo vrijedne rezultate učenika strukovnih zanimanja. U ime grada Našica Dan strukovnih zanimanja otvorio je pročelnik Upravnog odjela za investicije i prostorno planiranje Matija Brkić. Štandove je posjetio i gradonačelnik Krešimir Kašuba te iskazao podršku i pohvalio radove učenika.

Učenici 4. razreda ekonomske struke u okviru predmeta Vježbenička tvrtka osnivaju virtualne tvrtke koje pridonose razvijanju poduzetničkih vještina kod učenika radeći na principu stvarne tvrtke i posluju na virtualnom tržištu s ostalim vježbeničkim tvrtkama, ali u suradnji s tvrtkom partnerom - stvarnim gospodarskim subjektom. Ove godine učenici su osnovali i predstavili osam vježbeničkih tvrtki pod vodstvom profesorica Vesne Dudjak i Lidije Lovrić.

U nastavku možete pogledati INFO katalog: https://youtu.be/4oYinSee-7U

Učenička zadruga Isidora djeluje od 2016. godine, djeluje u deset sekcija te se na Danu strukovnih zanimanja predstavila sa sedam sekcija. Nastavnici (voditelji)  i učenici predstavili su strukovna zanimanja, proizvode i usluge nastale kao rezultat njihova rada. Ujedno su predstavljene mogućnosti obrazovanja za zanimanja kuhar, konobar, slastičar, mesar, frizer, soboslikar-ličilac, tehničar za računalstvo, tehničar za elektroniku, agrotehničar, bravar, instalater kućnih instalacija i automehatroničar.

Bogatstvo naše škole ogleda se upravo u raznolikosti strukovnih zanimanja koje nudi učenicima. Da bi učenik u budućnosti bio dobar i stručan radnik, u njegov odgoj i obrazovanje uključeni su mnogi dionici: roditelji, nastavnici, mentori u tvrtkama, tvrtke partneri, lokalna zajednica i mnogi drugi.

Zahvaljujemo gradu Našicama na podršci i tvrtkama partnerima na suradnji: Jaglac, udruzi osoba s intelektualnim teškoćama; Cvjećarnici Lahner, Našice; Steiner Agency, marketinškoj agenciji Donja Motičina; Orion tours, putničkoj agenciji Đakovo; OPG Kraljik, Jelisavac; Udruzi slijepih Našice; MarPet, obrtu za izradu suvenira Našice; Pekarnici Čočaj Našice i Enosophiji, vinariji Feričanci).

                             Lidija Lovrić, prof., Vesna Dudjak, prof. i Danijela Puhanić, prof.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Tražilica
Školski godišnjak
Termini informacija
Promocija zanimanja
Erasmus+
Školski digitalni list

     TheLibar

 

 

 

E-DNEVNIK

  

E - DNEVNIK
Korisni linkovi
Kalendar
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice / A. Cesarca 20, HR-31500 Našice / ss-ikrsnjavoga-nasice.skole.hr / ured@ss-ikrsnjavoga-nasice.skole.hr
preskoči na navigaciju