preskoči na sadržaj

Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice

 > Naslovnica
Vijesti

Konferencija financijske pismenosti na Ekonomskog fakultetu u Zagrebu

Autor: Lidija Lovrić, Danijela Puhanić, 22. 3. 2024.

Povodom obilježavanja Svjetskog i Europskog tjedna novca, Ekonomski fakultet u Zagrebu organizirao je TJEDAN FINANCIJSKE PISMENOSTI. Cilj projekta je okupiti i umrežiti stručnu i širu javnost iz različitih industrija i društvenih sfera s ciljem promocije i poboljšanja razine financijske pismenosti i dijeljenja najboljih praksi iz područja financijskog obrazovanja te prerasti u jednogodišnje okupljanje svih dionika iz regije i svijeta kako bi pridonijeli izgradnji financijski sposobnog stanovništva.

U Tjednu financijske pismenosti na fakultetu se održava niz aktivnosti stručnog, edukativnog, ali i zabavnog karaktera: FLX Talk, radionice financijske pismenosti za mlade i odrasle, Festival financijske pismenosti, izložba financijske pismenosti te 2. Regionalna konferencija financijske pismenosti.

Drugu regionalnu konferenciju financijske pismenosti zajednički su organizirali Ekonomski fakultet Zagreb i Raiffeisen mirovinski fondovi 20. ožujka 2024. Događaj je bio pod pokroviteljstvom Ministarstva financija.  Na konferenciji  i stručnom usavršavanju iz područja financijske pismenosti sudjelovale su Danijela Puhanić, prof. i Lidija Lovrić, prof. mentor.

Konferenciju ""Financije budućnosti: Inkuzivnost i održivost" otvorio je ministar financija izv. prof. dr. sc. Marko Primorac uvodnim predavanjem i analizom situacija financijske pismenosti te najavom strateškog okvira daljnje edukacije. Nakon toga su slijedila tri atraktivna panela i dva pozvana predavanja u kojem su vodeći stručnjaci, znanstvenici, ali i javne osobe komentirali važnost financijske pismenosti za ostvarivanje osobnog blagostanja.

                                                           Danijela Puhanić, prof. i Lidija Lovrić, prof.
Tražilica
Školski godišnjak
Termini informacija
Promocija zanimanja
Erasmus+
Školski digitalni list

     TheLibar

 

 

 

E-DNEVNIK

  

E - DNEVNIK
Korisni linkovi
Kalendar
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice / A. Cesarca 20, HR-31500 Našice / ss-ikrsnjavoga-nasice.skole.hr / ured@ss-ikrsnjavoga-nasice.skole.hr
preskoči na navigaciju