preskoči na sadržaj

Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice

 > Naslovnica
Vijesti

EPAS program - medij za promicanje kulture nenasilja i edukaciju mladih

Autor: Barbara Bošnjak, 20. 3. 2024.

Ovogodišnji Dan sigurnijeg interneta obilježili smo 06. veljače 2024. godine pod sloganom „Gejmaj sigurno – zajedno za bolji Internet“. Junior ambasadori iz prvih razreda tehničara za računalstvo i tehničara za elektroniku Dan sigurnijeg interneta obilježili su tijekom nastave engleskog jezika s profesoricom Barbarom Bošnjak gdje su aktivno raspravljali o prednostima i nedostacima tehnoloških dostignuća, a potom su zaigrali Online kviz u sklopu Dana sigurnijeg interneta pod pokroviteljstvom Centra za nestalu i zlostavljanu djecu te Centra za sigurniji Internet.

Nadalje, Dan ružičastih majica, poznat i kao Međunarodni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja, obilježava se s ciljem podizanja svijesti o problemu vršnjačkog nasilja i promicanja kulture nenasilja i tolerancije među mladima posljednje srijede u veljači.

Obilježavanjem ovog dana, šalje se snažna poruka o važnosti solidarnosti, prihvaćanja i aktivnog zalaganja za stvaranje boljeg i sigurnijeg društva. Kroz zajedničke napore i kontinuiranu edukaciju, moguće je izgraditi okruženje u kojem svako dijete može osjećati sigurnost i poštovanje, a vršnjačko nasilje postaje stvar prošlosti.

Junior ambasadori iz prvog razreda opće gimnazije sa senior ambasadoricom Barbarom Bošnjak obilježili su ovaj dan postavljanjem edukativnog panoa s interaktivnim elementima koji učenicima omogućavaju pristup dodatnim informacijama vezanim za temu.

Osim toga, junior ambasadori trećeg razreda jezične gimnazije aktivno su sudjelovali u obradi nastavnog modula Povijest EU pod mentorstvom senior ambasadorice Barbare Bošnjak, te su, osim što su sami naučili mnoštvo činjenica o nastanku i razvoju EU, i ostalim učenicima Srednje škole Isidora Kršnjavoga Našice omogućili isto oblikovanjem poučnog nastavnog materijala  na temu Povijest EU uz pomoć digitalnog alata Book creator, a koji je dostupan na ovdje.

Ovim putem pohvaljujem aktivnost, odgovornost i predan rad junior ambasadora u provedbi EPAS programa!

Barbara Bošnjak, prof. savjetnik

 
Tražilica
Školski godišnjak
Termini informacija
Promocija zanimanja
Erasmus+
Školski digitalni list

     TheLibar

 

 

 

E-DNEVNIK

  

E - DNEVNIK
Korisni linkovi
Kalendar
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice / A. Cesarca 20, HR-31500 Našice / ss-ikrsnjavoga-nasice.skole.hr / ured@ss-ikrsnjavoga-nasice.skole.hr
preskoči na navigaciju