preskoči na sadržaj

Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice

 > Naslovnica
Vijesti

Volontiranje i uključivanje terapijskog psa u rad s djecom s teškoćama u razvoju

Autor: Anđelko Cvijetović, 31. 1. 2024.

      U suradnji naše škole i udruge Otvoreno srce ostvarena je interaktivna radionica i predavanje s temom „Volontiranje i uključivanje terapijskog psa u rad s djecom s teškoćama u razvoju“ koju je predstavila Josipa Nišandžić, psiholog iCentra za rehabilitaciju Stančić iz Vrbovca i njezin pas Riko.

     Upoznali smo aktivnosti i ciljeve Dnevnog centra Vrbovec koji pruža usluge rane intervencije, psihosocijalne podrške za djecu, mladež i odrasle osobe te usluge poludnevnog boravka u sklopu kojih korisnici imaju mogućnost dobivanja edukacijske rehabilitacije, fizioterapije, logoterapije, psihološke podrške i radne terapije. U Dnevnom centru se redovito provodi terapijsko hranjenje, terapijsko jahanje i plivanje te rehabilitacija uz pomoć terapijskog psa.

     Josipa nam je progovorila o svojem volonterskom radu u Centrima za rehabilitaciju dok je bila studentica psihologije. Volontiranje kao oblik darivanja svojeg vremena i znanja obogatilo je njezin studentski život.

     U drugom dijelu saznali smo o metodama rada terapijskog psa Rika s djecom s teškoćama u razvoju s kojim Josipa radi i 24 sata brine o njemu. Saznali smo o pozitivnim i negativnim ponašanjima prema psima. Riko radi na način da kad posluša naredbu, dobije nagradu u obliku pseće poslastice ili keksića. Naučili smo i kako prilaziti osobama s terapijskim psima kao i da ih smijemo maziti jedino uz dopuštenje vlasnika, jer je tijekom šetnje, pas na svome radnom mjestu i obavlja zadatke koji su vlasniku važni za normalno funkcioniranje u društvu.

     Na kraju, učenici su imali mogućnost osobno prići i izreći različite zapovijedi psu Riku, a on bi nakon izvršenog zadatka bio nagrađen kolačićem.

Anđelko Cvijetović, prof.
Tražilica
Školski godišnjak
Termini informacija
Promocija zanimanja
Erasmus+
Školski digitalni list

     TheLibar

 

 

 

E-DNEVNIK

  

E - DNEVNIK
Korisni linkovi
Kalendar
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice / A. Cesarca 20, HR-31500 Našice / ss-ikrsnjavoga-nasice.skole.hr / ured@ss-ikrsnjavoga-nasice.skole.hr
preskoči na navigaciju