preskoči na sadržaj

Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice

 > Naslovnica
Vijesti

Završna mobilnost projekta Erasmus+ Learn IT u Španjolskoj

Autor: Mario Vučković, 3. 10. 2023.

Završna mobilnost projekta Erasmus+ Learn IT održala se od 17. do 21. travnja 2023. godine u Cadizu, u Španjolskoj. Iz naše škole sudjelovali su Ema Kovačević (3. pmg), Korina Budoš (4. aog), Filip Škrnjug (4. pmg), Leon Protoki (3. el), Matej Ostrun (3. el) i Patrik Tot (3. el).  Ostale škole partneri u ovom projektu su bile iz Španjolske (Cadiz), Latvije (Jelgava), Norveške (Trysil) i Portugala (Braga). Profesori u pratnji su bili Sanja Olbina – Borić, Josip Brkić i Mario Vučković.

Putovanje je započelo 15. travnja vožnjom iz Našica do zračne luke u Budimpešti, zatim trosatnim letom do Malage i na kraju vožnjom autobusa do Cadiza. Slobodni dan do početka aktivnosti učenici su iskoristili s upoznavanjem s svojim domaćinima, a profesori s druženjem s kolegama koji isto sudjeluju u projektu.

Prvi dan mobilnosti učenici su proveli u međusobnom upoznavanju, igrama „razbijanja leda“, radionicama te kasnije s profesorima u radionici flamenca gdje smo svi više-manje uspješno pokušali pokazati naučene korake.

Utorak je bio rezerviran za posjet gradskoj vijećnici i obilasku starog centra grada. Učenici su u grupama sudjelovali u igri Gymkhana zahvaljujući kojoj su još bolje upoznali Cadiz.

U srijedu smo posjetili fakultet u gradu gdje smo svi skupa sudjelovali na radionicama i upoznali se s nekim od programa za učenje. Poslijepodnevni dio dana je bio rezerviran za posjet nacionalnom parku Los Torunos koji je bez sumnje bio jedan od izleta koje nikada nećemo zaboraviti.

Četvrtak je bio rezerviran za izlet u Sevillu gdje smo posjetili prelijepe znamenitosti poput Španjolskog trga, utvrde Alcazar te se prošetali  stvarno jednim prelijepim gradom i uživali u lokalnoj gastronomskoj ponudi.

Zadnji dan u petak učenicima su podijeljene potvrde o sudjelovanju te nagrade najboljim sudionicima u igri Gymkhana. Nakon službenog dijela, naši učenici su sudjelovali u oproštajnoj zabavi sa svojim kolegama iz drugih zemalja. Poslijepodne je druženje nastavljeno u maloj školi surfanja na Atlantskom oceanu koje je bilo jedno nezaboravno iskustvo kako za učenike tako i za profesore koji su se usudili pokazati svoje vještine borbe s valovima.

S ovom mobilnošću smo završili naša putovanja i razmjenu učenika u sklopu projekta, a i dalje traju diseminacijske aktivnosti.

Mario Vučković, prof. mentor

Dojmovi učenika:

Erasmus+ u Španjolskoj u Cadizu bilo mi je predivno iskustvo. Svaki dan smo imali radionice vezane uz programiranje i predavanja koja su nam omogućila da bolje upoznamo prirodne znanosti. Slobodno vrijeme bi iskoristili s našim domaćinima za šetnju na plaži, razgledavanje znamenitosti i ljepota Cadiza te upoznavanje njihove kulture. Najljepši dan mi je bio kada smo se uputili prema Sevilli koja nas je sve ostavila bez daha. Preporučam svima koji imaju priliku da se uključe u Erasmus projekte jer ništa ne može zamijeniti znanje, iskustvo te prijateljstva koja time dobijete.

Ema Kovačević, 4. pmg (2023./2024.)

Na razmjeni u Španjolskoj (Cadizu) najviše mi se svidio zalazak sunca koji smo svakog dana mogli vidjeti tokom šetnje sa "erasmus" prijateljima, upoznavanje drugih kultura i duge šetnje gradom i raznim znamenostima , isprobavanje nove hrane i pića, te proces učenja surfanja . 

Leon Protoki, 4. el (2023./2024.)

Na razmjeni učenika u Španjolskoj najdraže mi je bilo društvo stranih učenika i naših profesora. Najzanimljivije iskustvo mi je bila parada ljudi povodom utakmice Real Madrid protiv Cadiza i kupanje u oceanu.

Patrik Tot, 4. el (2023./2024.)

Na razmjeni u Cadizu u Španjolskoj posebno mi se svidjela plaža i grad, upoznavanje nove kulture i ljudi, isprobavanje novih jela i običaja u slobodno vrijeme. Radionice u školi su bile zanimljive i poučne. Također mi se vidjelo letjeti avionom po prvi put i isprobati surfati.

Matej Ostrun, 4. el (2023./2024.)




Tražilica
Školski godišnjak
Termini informacija
Promocija zanimanja
Erasmus+
Školski digitalni list

     TheLibar

 

 

 

E-DNEVNIK

  

E - DNEVNIK
Korisni linkovi
Kalendar
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice / A. Cesarca 20, HR-31500 Našice / ss-ikrsnjavoga-nasice.skole.hr / ured@ss-ikrsnjavoga-nasice.skole.hr
preskoči na navigaciju