preskoči na sadržaj

Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice

 > Naslovnica
Vijesti

Dodijeljena donacija Zaklade Marin Čilić našoj školi

Autor: Marina Pavičić, Goran Hajnal, 16. 12. 2019.

Zaklada Marin Čilić pruža djeci i mladima potporu i osigurava financijsku podršku kako bi mogli ostvariti svoj potencijal i pretvoriti svoje snove u stvarnost.

Vizija Zaklade je - Svijet u kojem sva djeca imaju jednake mogućnosti da ostvare svoj puni potencijal.

Stipendije se dodjeljuju putem natječaja i prijavljenog projekta u dvije kategorije - deset stipendija za učenike osnovnih i srednjih glazbenih škola te deset stipendija za mlade sportaše srednjoškolce koji moraju biti članovi nacionalne selekcije u individualnom olimpijskom sportu. Stipendije su namjenske i mogu se iskoristiti samo za daljnje usavršavanje. Prednost imaju kandidati koji dolaze iz obitelji lošijeg imovinskog statusa. Uz stipendije  se dodjeljuje  i jedna donacija školi (također putem natječaja i prijavljenog projekta) za obnovu laboratorija prirodnih predmeta, uz uvjet da škola ima jednog talentiranog učenika u predmetu za koji predlaže obnovu laboratorija.

U ponedjeljak, 16. prosinca 2019., u prostoru Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu Zaklada je predstavila drugu generaciju svojih stipendista.

Donacija za opremanje kabineta, u iznosu od 50.000,00 kuna, dodijeljena je Srednjoj školi Isidora Kršnjavoga iz Našica. Škola će donaciju iskoristiti za opremanje kabineta fizike suvremenom opremom kako bi učenici mogli mjeriti, izračunavati, izvoditi temeljne pokuse, važne za shvaćanje procesa u fizici. Novom opremom daroviti će učenici moći dodatno istraživati i testirati svoju kreativnost, a jedna od njih učenica je  3. razreda prirodoslovno-matematičke gimnazije Dijana Pratljačić, koja je uz svog mentora - prof. Gorana Hajnala zaslužna što donacija upravo ide njezinoj školi. 

Temeljem plasmana među deset najuspješnijih natjecatelja na prošlogodišnjem državnom natjecanju iz fizike, Dijana je pozvana na pripreme za Međunarodnu olimpijadu iz fizike. Pripreme se održavaju u Zagrebu na PMF-u subotama (jedna ili dvije mjesečno). Od pozvanih na pripreme oformit će se ekipa za Međunarodnu olimpijadu.

   
Tražilica
Školski godišnjak
Termini informacija
Promocija zanimanja
Erasmus+
Školski digitalni list

     TheLibar

 

 

 

E-DNEVNIK

  

E - DNEVNIK
Korisni linkovi
Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice / A. Cesarca 20, HR-31500 Našice / ss-ikrsnjavoga-nasice.skole.hr / ured@ss-ikrsnjavoga-nasice.skole.hr
preskoči na navigaciju